Ostře sledované vlaky

82%
Ostře sledované vlaky
Český film Jiřího Menzela je adaptací stejnojmenné novely Bohumila Hrabala. Děj se odehrává za druhé světové války, v době, kdy se lidské vlastnosti projevují stejně jako v době hlubokého míru.Sledujeme příběh mladičkého eléva Miloše Hrmy, který na malé železniční stanici dospívá na práh mužství.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
6.5
tento filmi zkrátka nepřirostl k srdci a to upřímně kvůli V. neckářovi. Jako zpěváka si ho vážím a hlas měl jako zvon, ve filmu mi ale vždy přišel až moc něžný.... V šíleně smutné princezně byl ovšem perfektní. Ostře sledované vlaky jsou dle mého názoru dosti přeceněn a běžný člově se o něm nesmí vyjádřit negativně. 65% - to je přeci téměř v horní třetině hodnocení :) více s čistým svědomím dát nemohu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
I ta čtvrtá hvězda je v podstatě jen z úcty, protože na silném hrabalovském podkladu je tu jen silně nedotažená povídka, jejíž potenciál byl, ať si kdo chce co chce říká, mnohem větší.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Byl bych opatrný s tvrzením, že jde o nejznámější český film v zahraničí (skoro nikdo to nezná) :) Film se nám líbí hlavně proto, že obsahuje doslovnou poetiku knihy mistra Hrabala, a vše je postaveno na vynikajících výkonech herců (i roztomilého neherce Neckáře). Osobně miluju scény s Josefem Somrem s razítkem a Brodského se svatováclavskou orlicí na limuzíně :)


Dodatečné informace

Původní název:
Ostře sledované vlaky (více)
  • Československo Ostře sledované vlaky
  • Československo Closely Watched Trains
Premiéra v ČR:
18. 11. 1966
Distributor:
AČFK
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika

Podobné


Powered byJustWatch