Osada Havranů

60%
Osada Havranů
Plakát traileru

První část "pravěké trilogie" (Na Veliké řece, Volání rodu), která vznikla na motivy předloh Eduarda Štorcha, jenž toto dávné období s úspěchem popularizoval.
Ačkoliv předurčenost této trilogie mladému publiku předem vyloučila drsnější věrohodnost a do jisté míry převažuje svého druhu vzdělávací poloha, která přibližuje nejdůležitější životní aktivity pravěkých lidí, jde o jeden z nejzajímavějších projektů české kinematografie v normalizačních 70. letech. Za pozornost stojí, kromě hereckých výkonů, kamery a výpravy, zejména hudba filmového skladatele Zdeňka Lišky, který pro celou trilogii vytvořil rozsáhlou kompozici navozující pravěký svět.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Život několika kmenů žijících v době kamenné. Je to zajímavá sonda dle představ Eduarda Štorcha, jako kluk jsem tyto knížky četl a tak mě film spíše zklamal.. ne že by byl špatný, ale po knize člověk často očekává od filmu až příliš. 65% za úvodní díl.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Když se na toto dívám, tak si říkám, že bych docela chtěla žít v pravěku. Alespoň nějaký čas. Líbí se mi celková atmosféra a vůbec ponoření se do této tolik nám již vzdálené doby, charakterů jednotlivých postav, atd. Vykreslení přírody je zajímavé, kostýmy, všechno! Na pažích hrdinů jsou prý vidět stopy po očkování. Bóže! Tohle už je vážně neadekvátní šťourání! "Kdo chce psa bít, hůl si najde." Že?! Člověk má při sledování filmu pocit, jako by se stal přímým svědkem událostí, které se staly v hluboké minulosti, v době kamenné. Život byl tehdy převelice těžký, přesto v něm nechybělo nic, co známe i my dnes: péče o příbytky,shánění potravy, dětské hraní, námluvy, láska, obchodování, boje, apod.

Dodatečné informace

Původní název:
Osada havranu (více)
  • Československo Osada Havranů
  • Československo Osada havranu
  • Československo Geschichten aus der Steinzeit - Die Siedlung der Raben
  • Československo Osada gawronów
  • Československo Settlement of Crows
Premiéra v ČR:
1. 9. 1978
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Osada Havranů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Osada Havranů


Powered byJustWatch