O Janovi a podivuhodném příteli

63%
O Janovi a podivuhodném příteli
O Janovi a podivuhodném příteli
Pohádkové příběhy dánského spisovatele H. Ch. Andersena uchvacují již celé generace malých i velkých čtenářů nejen svým poutavým dějem, malebnými detaily a svéráznými postavami, ale především nenásilným splýváním skutečnosti a fantazie. Na motivy Andersenovy předlohy vznikl i výpravný film "O Janovi a podivuhodném příteli", v němž důležitou dějotvornou roli hraje "kouzelná hůl". S její pomocí přemůže Jan kouzelníka Magnuse a vysvobodí princeznu Agnes.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Hvězdně obsazená pohádka s rozpačitým výsledkem. Moc dobře se mi na ní nikdy nekoukalo a měl jsem z ní spíše ponurou náladu. Zajímavé na pohádce je, že i když byla natočena v roce 1990 vypadá jako ze sedmdesátých let. Příběh dobrý, zpracování už se mi tolik nelíbí. 65%.
Fingon
16 886 bodů
8
Když jsem tohle viděl poprvé, bylo mi tak sedm. Ovlivnilo mně to opravdu dost...
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Velmi zdařilá "sametová" pohádka podle Hanse Christiana Andersena s množstvím populárních česk(oslovensk)ých herců, mezi nimiž nesměl chybět Martin Růžek, Josef Kemr, Pavel Zedníček s Mariánem Labudou či Martin Dejdar, a s několika herci německými (role podivuhodného přítele byla svěřena Fritzovi Bachschmidtovi s hlasem Josefa Somra a role jeho ďábelského protějška Matthiasi Habichovi s hlasem Borise Rösnera). Nezapomenutelně průvodkyně ze zámku Eva Vejmělková a neokoukaná tvář Tomáše Valíka tvořily solidní duo. Po princezně Jasněnce posloužily opět exteriéry Bouzova, televizní triky také splnily dobře svou úlohu, stejně jako Hapkova scénická hudba. Výsledkem je solidně zahraný a natočený příběh s hustou andersenovskou atmosférou a pár vtípky.

Dodatečné informace

Původní název:
Vandronik (více)
  • Itálie O Janovi a podivuhodném příteli
  • Itálie Vandronik
  • Itálie Der Reisekamerad
  • Itálie O Janovi a podivuhodnem príteli
Země původu:
Itálie, Rakousko, Francie, Západní Německo, Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění