M*A*S*H

85%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9
Skvělý seriál s ještě lepším Alanem Aldou v hlavní roli. Každý díl jsem viděl nespočetně krát a pokaždé prožívám jejich strasti,radosti a smutky jako bych byl jeden z nich. Seriál ač v sobě skrývá skvělý smysl pro humor,tak nám ukazuje i hrůzy války a to že smrt si nevybírá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Bezpochyby zásadní počin, který mi zkazily nekonečné televizní reprízy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Seriál, který mě provází celým mým mládím až doteď a vždy mi spolehlivě zvedne náladu. A vůbec mi nevadí, že v tv běží neustále :)
avenis
avenis
7 963 bodů
10
M*A*S*H je jednim z mnoha pozitiv, co nám přinesl listopad 1989, protože kdoví, jestli by se tento americký fenomén dostal do českých televizí. O válce se tenkrát žertovat nesmělo a už vůbec rozebírat dobrotu či nedobrotu Severních Korejců a Číňanů... Alan Alda mě naprosto okouzlil stejně jako Loretta Switt a všichni ostatní. Některé díly vůbec nebyly k smíchu a téma zbytečné smrti mladých lidí mě jako matku dvou malých synů nenechávalo v klidu. Ale kdykoliv vstoupil Klinger ve své protestní transvestitní kreaci, tíživost každé situace odlehčil a příjemně mě rozesmál. Tehdy se smál každý a nebyl to zlý smích. Dnes by tyto scény někteří agresivisti a propagátoři LGBT vystříhali a nebo pro jistotu zakázali celý seriál...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
Skvělý seriál s úžasným humorem, který nikdy neomrzí...
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Snad jediný komediální seriál který si udržel kvalitu po tak dlouhé době a tolika dílech! 92%
kubas369
4 086 bodů
10
Válka ještě nikdy nebyla tak srandovně morbidní jako teď. Seriálová nesmrtelná klasika na kterou se vždy rád podívám.
bidlobox
3 802 bodů
9
M*A*S*H mě nikdy nepřestane bavit.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8.5
Moc dilů jsem neviděl a když jsem byl malý, tak jsme celá rodina považovali M*A*S*H za úplnou blbost. Jedinný kdo na to vášnivě koukal každý den (a do dnes kouká) je náš děda. Ten se do M*A*S*He zamiloval. Já jsem chvíli některé epizody viděl a mám radši ty novější díly. Časem jsem také k tomu přilnul. Sice né tolik, ale časem si najde asi více místa v mém srdci.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Spolu se seriálem Přátelé základní kámen mého televizního dětství/dospívání. Tihle herci v čele s Alanem Aldou dodávali rytmus mým dnů, MASH byl mým druhým večerníčkem. Na jednu stranu vtipné, svěží, dojemné a snesitelně výchovné. Na druhou stranu nastavované, dřenění několika oblíbených zápletek až do mrtva (třeba Radar přišel o panictví minimálně třikrát). Taky tvůrcům nemůžu zapomenout, že jsem si kvůli nim nebyla schopna zapamatovat skutečné trvání války v Koreji (vždyť přece trvala asi 15 let, ne?). Něco mezi *** a ****, zatracená nostalgie to táhne vzhůru.