Noc na Karlštejně

79%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Česká filmová klasika,kterou jsem za poslední léta viděl snad 100 krát a to je přesně o 99 shlédnutí více než je potřeba. Herci jsou výborní a písně taktéž. Příběh není špatný,ale existují rozhodně lepší. Prostředí Karlštejnu filmu svědčí a spolu s nezapomenutelnými písněmi dělají z Noci na Karlštejně výborný muzikál.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
3
Tento muzikál jsem viděl asi na pět etap, tak velký problém jsem měl s tím to dokoukat. Zkrátka tohle nebylo natočeno pro mě.. Hrají zde legendy a skvělí herci, hudba je za mě jako na houpačce.. vlastně úplně nevím, proč když vidím tento film, sahám po ovladači a pryč.. Mám to prostě tak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Docela příjemný film s několika povedenými melodiemi. Jako malý jsem na tom totálně ujížděl - nevím už proč, ale pouštěl jsem si to pořád dokola. Dodnes mi z toho zbyla jen myšlenka, že Karlštejn je fakt pěknej barák.
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Film je skvělý po všech stránkách. Námět, scénář, režie Zdeňka Podskalského i herecké výkony všech herců, Slávkou Budínovou počínaje, přes Kopeckého, Libíčka, manžele Brodské a Hanzlíkem s Kolářovou konče. Hudba vynikající, prostě pan skladatel Svoboda a pan zpěvák Matuška. Asi jeden z nejlepších českých filmů vůbec.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film zaujme fantasticky technicky zvládnutou stránkou, ačkoli je pochopitelně otázkou do diskuse, do jaké míry jsou autoři hudby a kamery technici a do jaké umělci. U těchto dvou filmařských oborů je ta hranice mimořádně tenká a v případě Noci na Karlštejně to platí dvojnásob.Noc na Karlštejně je krásný film, který je ukázkou bezchybné profesionality a důkazem, že má česká kinematografie opravdové perly i v muzikálovém žánru.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Pro mě né už tak dobré jako ostatní české filmy.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Málokdy se poštěstí, aby se hudba stala tak nesmrtelnou. Svoboda zkrátka byl český Mozart své doby. Naštěstí zpracování nezůstalo pozadu a skvělí herci skvěle hrají výborně napsané dialogy a obstojně zazpívají hudební party, takže je pořád na co koukat i poslouchat. Podskalský v jistých momentech zkoušel zakrýt televizní vizuál rozmanitou paletou barev, ale prostřihy na zasněžený Karlštejn (přestože se odehrává film v teplejším období) a dva (napočítané) zbytečné (a levně působící) záběry širokoúhlého objektivu mi výsledný dojem trochu kazí. I tak je ale tento film zasloužený klenot československé kinematografie, který v jistých ohledech nabízí nadčasové prvky. A není jich málo.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Nemám ráda muzikály. Tohle je čestná výjimka, že se mi to líbí i obsahově! Herecky skvěle obsazené, výborná hudba génia české populární hudby Karla Svobody. Film byl posledním snímkem, kde hrál Jaroslav Marvan. Byl už velmi nemocný. Zemřel hned po premiéře. Vždycky si na to vzpomenu, když to vidím v televizi. Protože mám ty herce zde "zadřené pod kůží", nechtěla jsem jít na tento muzikál do Řevnic na ochotníky. Nebyla jsem ale zklamaná! Ona ta hudba je "chytlavá". Zas jsem si s chutí zazpívala "Lásko má, já stůňu" aj.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
nejkrásnější český muzikál z nádherného prostředí, které podtrhují dvě nejznámější dvojice českého filmu. Impozantní Vlastimil Brodský s Janou Brejchovou a Jaromír Hanzlík s Danielou Kolářovou... Miluji tento film, ve kterém též zazářil dokonalý Waldemar Matuška se svým nezapomenutelným hlasem.
kubas369
4 086 bodů
8
8/10. Film, který jsem alespoň z části viděl snad pokaždé, když běží v televizi už jen kuli naprosto dokonalé hudbě. Přidejte obsazení řadou geniálních herců a máte film, který je po zásluze ve zlatém fondu.