Nexus

18%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
2
Prakticky nesehnatelná, nudná vykrádačka všeho možného. Těžko říct, jestli za to může dabing, ale popis obsahu příliš neodpovídá. Následuje jeden velký SPOILER. --- Ano, planeta Země kolem roku 13 000 vybuchne (pozře ji Slunce, což je přesně to, co nás za pár miliard let čeká... nás tedy vlastně ne), uprchlíkům je obydlen azyl na planetě, kde také žijí lidé, ale občas se za trest mutují do zrůdných podob. Místní vládce nabídne azyl v pouštní oblasti kolem rovníku a čas od času jim za blíže nespecifikovaný plat dodává nerost nutný k přípavě pitné vody. O dvacet let později si usmyslí, že nerost vymění za dceru vládce pozemšťanů (kterého hraje Kanyza). Ten odmítá, prý proto, že dceři ještě nebylo osmnáct let (i když počata byla prý ještě na Zemi). Nerost je tudíž odepřen a jelikož pozemšťanům zůstává vody jen nějakých dvacet dní, dcera se obětuje a sama se vydá královým mužům, i když je zamilovaná do Blonďáka, kterého potkala ve snu a kde se s ním také líbala. Mezitím je nějakým záhadným způsobem kontaktován Blonďák, který nazve pozemšťany svým Nexusem, neboť spojuje jeho minulost, budoucnost a přítomnost, a vydá se dívku zachránit. Mezitím se tyran s pomocí čarodějova krystalu promění do podoby Blonďáka, jen v černém úboru a vlasech, neboť jej spolu s mágem viděli v dívčiných snech, a pokusí se ji v této podobě svést. Krystal přestane fungovat, tyran se promění do původní podoby a dívka je zhnusena. Od té doby dívce pravidelně vyhrožuje smrtí, pokud si ji nevezme, zatímco se snaží zastavit Blonďákův postup k jeho sídlu, přičemž trestá mutacemi všechny ty, kteří při plnění povinností selžou nebo zradí. Blonďák se mezitím potká s Davidem Prachařem a projdou spolu územím žen, které po oplodnění muže zabíjejí, toto místo je vybombardováno a jedna nebo dvě přeživší holčiny se přidají k Blonďákově družině. A tak dále, a tak dále, je to prostě béčko vykrádající Star Wars (ehm) a Dunu (hudebně), s českými herci ve vedlejších rolích a českými triky, které jediné stojí za pozornost. A jestli se někdo diví, proč v tom všichni hráli - odpověď zní - zahraniční tvrdá měna. Pesety či libry byly vždycky tvrdší než koruny...
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
0
Rozhodl jsem se, že udělám sérii těch nejhorších filmů vůbec a mám pocit, že to nebyl dobrý nápad. Upřímně tyhle filmy stojí za absolutní kulový a nemá cenu je brát jako filmy, spíš možná jako video na vypuzení mozku z hlavy. Pozorovat růst trávy v reálném čase je inteligentnější možnost strávení života, než koukat na tohle. Tento komentář použiji u všech těchto filmů, protože se nenajde jediný, na který by to nesedělo.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
0
Je to fakt šílený. Podivný mix pohádky a sci-fi se skvělým hereckým obsazením, parádními maskami, směšnými kostýmy a neuvěřitelnými hereckými kreacemi. Přál bych si být tenkrát na place a sledovat režisérovy pokyny hercům... Ten vzácný souzvuk odpadů!, který asi nikoho nenechá doufat, že to ve skutečnosti nemůže být tak hrozné, vynáší tento film do nečekaných výšin. Takže se přidám i já. A držím mu palce, aby se třeba jednou stal skutečně nejhorším filmem na csfd. Nexus si toto výsadní postavení opravdu zaslouží.
Režisér
Režisér
179 bodů
2
1993... to bylo možné všechno. Dva body, že má Zilie pěkná prsa.