Nejnebezpečnější hra

72%
Nejnebezpečnější hra
Plakát traileru

Dobrodružný snímek od tvůrců přelomového King Konga (1933) vypráví o zkušeném lovci Robertu Rainsfordovi, jenž jako jediný přežije ztroskotání lodi u břehů neznámého ostrova, na němž vládne smyslů zbavený hrabě Zaroff. Ten se baví tím, že přeživší pasažéry nejprve pohostí, načež je vypouští do okolní nemilosrdné džungle a pořádá na ně smrtící hon. Rainsford se tak náhle ocitá na opačné straně barikády, než byl dosud zvyklý.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ten rok vzniku mnohé vysvětluje, protože herecky tohle bylo jednoduše strašné (nic proti). Nejzajímavější část byla naháněná v džungli, která byla překvapivě dost svižná a ikdyž to konec trochu zazdil (ty bitky byly vážně jak z němých grotesek), tak s přivřenýma očima tu 3. ještě dám. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
V některých ohledech již dnes zákonitě trochu úsměvné (nadsazené herectví, průhledný vývoj a poněkud natvrdlé postavy), ale formálně jinak velmi okázalé a chytře vystavěné dobrodružství, kde má každá představená figura či motiv své klíčové opodstatnění. Výborná je ale především závěrečná honička nehostinnou džunglí, která rozdělením dějové akce do dvou paralelních linií, opakujícími se prostorovými rámci nebo významovým resumé dřívějších načrtnutých motivů aspiruje na titul nejvydařenější a nejintenzivnější sekvence brzké éry zvukového filmu. Před King Kongem pro tvůrce parádní rozcvička.

Dodatečné informace

Původní název:
Most Dangerous Game, The (více)
  • USA Nejnebezpečnější hra
  • USA Most Dangerous Game, The
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,2 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění