Návštěva z oblak

56%
Návštěva z oblak
Plakát traileru

Nejlepší komando světa? SAS, Delta Force, Spetznatz? Kdepak, nikdo nemá na řepáky z Trnkové! Kromě toho, že ve filmu uvidíte celou plejádu vynikajících českých herců, zjistíte, že traktoristé organizovaní ve Svazarmu, vydrží pod vodou bez přístrojů déle než deset minut (v kamufláži typ ptačí hnízdo), ovládají veškerou moderní techniku a navíc mají všichni šarm a eleganci Jamese Bonda. Náborový film do Svazarmu vypovídá o době svého vzniku víc než možná jeho tvůrci chtěli. Naštěstí je to komedie a smát se opravdu budete




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
50. léta a další živá a veselá agitka tentokrát krapet z jiného úhlu pohledu nutností a povinností. Příběh nás zcela klasicky zavádí do jedné dědiny, která razantně odmítá den brannosti kvůli jiným a daleko důležitějším povinnostem. Jenomže tzv. ´boj o zrno´, není jedinou důležitou potřebnou věcí. Co takhle obrana? A jak jinak vesničany poučit o její důležitosti, než jim dopřát řádnou lekci. A tak se jednoho dne nad vesnicí objeví několik parašutistů s cílem po dopadu ukořistit zásluhu za vynikající práci. A tak bojové obranné nasazení celé vesnice je náhle na té nejvyšší úrovni. I přesto, že je snímek poskvrněn svou dobou, nejedná se o nijak špatný film. Branná cvičení se kdysi dávno prostě konala, byť to nebyla zase až taková legrace, jak pojednává tento snímek. Hodinu a čtvrt trvající stopáž postačí na ryze českou ztřeštěnou zábavu, která umí za pomocí plejády tehdejších vynikajících herců i přes poněkud zahořklou chuť lehce pobavit i dnes. Nelze opomenout, že byl snímek natočen barevně, což na 50.léta nebyla zrovna levná záležitost. Ale stalo se.
kawa
3 388 bodů
6
Mohla to být docela zdařilá agitátorská komedie zapadájící do 50. let (pokud bychom odmysleli reálie, jako u Hudby z MArsu nebo Andělského dvojfilmu), ale její konec - neskutečně stupidní, jen odhalil, že vlastně tam nešlo o nic moc jen o politiku svazarmu... Proto mnoho skvělých českých herců se jen pachtí a divák vlastně neví proč.

Dodatečné informace

Původní název:
Návsteva z oblak (více)
  • Československo Návštěva z oblak
  • Československo Návsteva z oblak
  • Československo Látogatás a felhőkből
  • Československo Visitors from the Clouds
Premiéra v ČR:
12. 8. 1955
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění