Návrat ztraceného syna

68%
Návrat ztraceného syna
Návrat ztraceného syna

Ač se tento snímek tváří jako výpověď o hluboké psychické krizi jednoho vědeckého pracovníka, který se pokusil o sebevraždu, ve skutečnosti přerůstává v zamyšlení nad stavem tehdejší společnosti, stěží napomáhající optimálnímu rozvoji citlivější osobnosti. Zaujme vylíčení, jak necitelně se k sobě lidé dokáží chovat, sugestivně je vypodobněna hlavně nedůvěra ke všemu, co vybočuje ze zaběhnutých, mlčky a slepě uznávaných pravidel.




Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
Příběh o zmaru, milostném víceúhelníku, prázdnotě.. Prostě mi to nic moc neříká, ať jsem se snažil jakkoliv film pochopit. Jana Brejchová se snažila, Jan Kačer působil přirozeně, Jiří Menzel zahrál své a Dana Medřická také. Nic co bych musel opakovat, film mi zkrátka moc nesedl.
Fingon
16 886 bodů
6
Brouzdal jsem se Českou novou vlnou a najednou jsem narazil na jméno Evald Schorm. Překvapilo mně, že jsem od něj do té doby nic neviděl, a rozhodl jsem se to napravit. Půjčil jsem si hned čtyři jeho filmy z šedesátých let, abych si tak říkajíc udělal představu. No jo. Jenže už při prvním snímku (Každý den odvahu) jsem si řekl, že je dobře, že jsem se k němu dřív nedostal, protože bych to naprosto nepochopil. U Návratu ztraceného syna jsem nabyl jistoty, že je pořád ještě moc brzy. Oba dva filmy mi teď splývají v jednu šeď se stejnými herci (Kačer, Brejchová, Menzel) v něco absolutně nezajímavého. Nepochopil jsem, nezaujalo mně to... jen ten Kačer vypadá sakra dobře, taky bych chtěl být takový frajer. I když to věčné škrcení ostatních postav by si mohl odpustit.

Dodatečné informace

Původní název:
Návrat ztraceného syna (více)
  • Československo Návrat ztraceného syna
Premiéra v ČR:
10. 3. 1967
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
18+
Čeština:
Návrat ztraceného syna je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch