Náš dědek Josef

66%
Náš dědek Josef
Plakát traileru

Tato veselohra se sice odehrává na rázovitém moravském venkově v tuhých 50. letech, ale ta jsou zcela idylická a bezproblémová - i díky tomu, že hlavní hrdina, devadesátiletý důchodce, se oddává jadrným vzpomínkám na to, co všechno tropil ve svém mládí. Stařík je ovšem stále vitální a jeho žertům nestačí ani jeho vnuk.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Krásný snímek natáčený mimo jiné na mé oblíbené Pálavě. Spousta výborných herců a sonda do života starých Moravských vinařů i obyčejných lidí. Nechybí spousta moderní a starých pravd z úst Dědka Josefa, kterými je snímek doslova prošpikován. Moc pěkná podívaná, za mě zapadlý a nedoceněný klenot.
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Mám ten film ráda a lehká agitka mi nevadí. Ale co mi vadí, to je naprosto nepochopitelný hanácký dialekt. Vím, že autor scénáře je z Ivančic, ale za dva roky mého studia na "Vančickém gymplu" jsem tohle filmové nářečí nezaslechla. Natož abych viděla ivančické vinohrady nebo pila ivančické víno. Proč asi scény se sklépkem a s vinohrady točili v Pavlově? Snad jen ten splav na Réně je autentický. (2.7.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Nás dedek Josef (více)
  • Československo Náš dědek Josef
  • Československo Nás dedek Josef
Premiéra v ČR:
1. 9. 1977
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Náš dědek Josef je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch