Nájemní vrazi

73%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore to přeci nemůže dopadnout špatně. Jsou to moji oblíbenci a asi právě proto nešetřím a dávám 70%. Jinak je to celkem klasický devadesátkový akční thriller z prostředí nájemných vrahů. Hutná atmosféra, ale i spousta klišé. Dobře se na to dívá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Skvělá ukázka toho, jak Banderas umí hrát a Stallone chce za každou cenu změnit styl, který by odpovídal nekonfliktním devadesátkám. Juliane Moore je ve filmu úplně bezvadná a celkově se to povedlo velmi slušně. Je ale dobré film vidět v originálním znění.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Žádné zklamání jsem si nepřipouštěl, protože k Richardu Donnerovi mi takové slovo prostě absolutně nepasuje. A nakonec jsem se také bavil více než dobře. Ovšem překvapivě to není ani tak zásluha Donnerovy režie nebo napínavých akčních sekvencí, ale výhradně obou hlavních představitelů, kterým jejich role seděly jako ušité na míru. Stallone jako zabiják gentleman nemá chybu, stejně jako jeho správně ujetý protivník Antonio Banderas, jenž mě speciálně hodně potěšil a předvedl parádní výkon. Stopáž sice překračuje dvě hodiny, ale všechno je tak rychle a zábavně podávané, že snímek funguje docela dobře i jako akční oddechovka a než se nadějete, míhají se na obrazovce závěrečné titulky. Pokud máte rádi kriminálky stejně jako já a pokud náhodou z nudy nevíte kudy kam, tak Nájemní vrazi by pro vás měli být tou nejlepší a nejúčinnější volbou..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Typický Stallone, bláznivý Banderas a skvělý film.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Sly si to hraje pořád stejně... Těšil jsem se na konfrontaci s Banderasem, ta sice tak nějak přichází, ale Toni tuhle roli vůbec nezvládl, kdy podle mě neskutečně přehrával. Průměrný devadesátkový americký akčňák, přesně takových najdete po 10 v TV hafo, tady se ale na můj vkus přeci jen trošku moc tlachalo, a to převážně o ničem. Ale ze sraček to tahá perfektní závěrečný souboj, kdy jsem to napětí cítil, co to šlo! Nakonec ale všechno pokazilo finální shledání.. To si mohli odpustit. 50%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
V té době souboj Áčkové celebrity (Stallone), proti té Béčkové (Banderas). Dnes je to samozřejmě opačně, ale v té době to nehorázně sedlo. Stallone jako unavený profík zabiják a proti němu až skoro sjetý Banderas, který hraje toho grázla tak přesvědčivě, že jsem mu fandil a zároveň přál to nejhorší. Wachowští to v rámci možností a tehdejší schopností drží v nějaké logické rovině a Donner po Smrtonosné zbrani opět dokázal, že řemeslu rozumí. Výborný akčňák, na který se trestuhodně zapomíná.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Scénář z pera Wachowskich (tvůrců kultovního Matrixu) ještě není tak vybroušený a nebýt úžasně psychopatického Antonia Banderase, tak bych šel s hodnocením ještě níž. Film tak na jedno zkouknutí a dost.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Výbornej akční snímek. Napětí od začátku do konce. Stallone jako obvykle moc nehraje, ale těch pár obličejů, které používá se do tohoto filmu dokonale hodili, jeho trpělivě chladnej nájemnej vrah před penzí sem dokonale sedli. Dále mě tu odrovnal bezcitný Banderas. Konec nečekanej a vychytanej. Jediné minus na tomto snímku je pro mě Julianne Moore, ne že by neuměla hrát, ale prostě je to aspoň co se týče mě strašně škaredá ženská.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
7
"Víš, tenkrát v tom taxíku... Myslel jsem, že jsem měl kliku, že jsem vyvázl živej. Teď myslím jinak. To tys měl kliku." - "Já jsem totiž velkej klikař." Stallone versus Banderas aneb mládí versus stáří. Dva zabijáci si jdou vzájemně po krku, toť vše. Příběh je hodně jednoduchý, ale atmosféra je působivá. Zážitek z filmu mi kazila Julianne Moore, která hrála doslova krávu. "Počkej tady." Nepočká. "Nejdeme tam, protože tam bude on." Jde tam sama. To je jen pár příkladů, kde jsem si řekl - "Bože to je kráva." Jinak Banderas jako ambiciózní vrahoun byl perfektní. Celkově se jedná o pohodový akční thriller, který je založen hlavně na silných hereckých výkonech. - 70%.
Pas
Pas
6 225 bodů
7.5
Řemeslně zručně vyvedený thriller, kterému však dle mého chybí více propracovaný scénář (ve vší té vážnosti, ve které se celý děj nese) a závěr - v rámci celého příběhu - ten už je značně přitažený za vlasy a vlastně i celá ta role J.M. je v jednání postavy poněkud více než je zdrávo plná rušivých klišé... Škoda, mohlo to být výborné >drama o souboji (nevědoucího) učitele a (umanutého) žáka< , drama o posedlosti odsouzené k nezdaru a zmaru... Ale to by asi nemohla hlavní role patřit S.S