Nájemní vrazi

73%
Nájemní vrazi

Robert Rath je profesionální vrah. Při plnění jedné zakázky narazí na konkurenta - ambiciózního mladého zabijáka Miguela Baina, který má spadeno na tutéž oběť. Od té doby se s Miguelem setkává všude - jakoby ho jeho mladší kolega vyzval na souboj o místo toho nejlepšího. Další Rathovou zakázkou je mladá hackerka Electra, která ukradla přísně tajná data a má v úmyslu je výhodně prodat. I zde ale Roberta očekává Bain a z Ratha lovce se stává Rath obět. Spojí se s Electrou a společně Bainovi unikají. Rozhodující duel, v němž se o slovo přihlásí i Rathova minulost, je však teprve čeká...




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore to přeci nemůže dopadnout špatně. Jsou to moji oblíbenci a asi právě proto nešetřím a dávám 70%. Jinak je to celkem klasický devadesátkový akční thriller z prostředí nájemných vrahů. Hutná atmosféra, ale i spousta klišé. Dobře se na to dívá.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Skvělá ukázka toho, jak Banderas umí hrát a Stallone chce za každou cenu změnit styl, který by odpovídal nekonfliktním devadesátkám. Juliane Moore je ve filmu úplně bezvadná a celkově se to povedlo velmi slušně. Je ale dobré film vidět v originálním znění.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Žádné zklamání jsem si nepřipouštěl, protože k Richardu Donnerovi mi takové slovo prostě absolutně nepasuje. A nakonec jsem se také bavil více než dobře. Ovšem překvapivě to není ani tak zásluha Donnerovy režie nebo napínavých akčních sekvencí, ale výhradně obou hlavních představitelů, kterým jejich role seděly jako ušité na míru. Stallone jako zabiják gentleman nemá chybu, stejně jako jeho správně ujetý protivník Antonio Banderas, jenž mě speciálně hodně potěšil a předvedl parádní výkon. Stopáž sice překračuje dvě hodiny, ale všechno je tak rychle a zábavně podávané, že snímek funguje docela dobře i jako akční oddechovka a než se nadějete, míhají se na obrazovce závěrečné titulky. Pokud máte rádi kriminálky stejně jako já a pokud náhodou z nudy nevíte kudy kam, tak Nájemní vrazi by pro vás měli být tou nejlepší a nejúčinnější volbou..


Dodatečné informace

Původní název:
Assassins (více)
  • Francie Nájemní vrazi
  • Francie Assassins
Premiéra v ČR:
4. 1. 1996
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
30,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné