Na Veliké řece

64%
Na Veliké řece
Plakát traileru

Druhá část "pravěké trilogie" (Osada Havranů, Volání rodu), která vznikla na motivy předloh Eduarda Štorcha, jenž toto dávné období s úspěchem popularizoval.
Ačkoliv předurčenost této trilogie mladému publiku předem vyloučila drsnější věrohodnost a do jisté míry převažuje svého druhu vzdělávací poloha, která přibližuje nejdůležitější životní aktivity pravěkých lidí, jde o jeden z nejzajímavějších projektů české kinematografie v normalizačních 70. letech. Za pozornost stojí, kromě hereckých výkonů, kamery a výpravy, zejména hudba filmového skladatele Zdeňka Lišky, který pro celou trilogii vytvořil rozsáhlou kompozici navozující pravěký svět.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Na veliké řece se nese stále ve stejném duchu, jen je to o trošku více akční a napínavé. Děsivé prostředí, hudba, zmar a boj o holý život, to je celá tato trilogie. Bohužel mě mrzí, že herci mají moderní spodní prádlo, jsou až příliš čistí a jedí a pijí z relativně moderního nádobí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Celá pravěká trilogie s Jiřím Bartoškou v hlavní roli se vydařila. I po víc jak čtyřiceti letech mají tyto filmy své kouzlo. Hudba Zdeněk Liška - co víc si přát?! Ráda jsem Eduarda Štorcha četla, "Ježíšek" mi obyčejně nějaké jeho dobrodružné knížky v omyvatelných obalech nadělil a já pak zbytek Vánoc byla někde zalezlá a četla a četla a četla. A toto filmové zpracování tomu čtenému řekla bych plně odpovídá!

Dodatečné informace

Původní název:
Na veliké rece (více)
  • Československo Na Veliké řece
  • Československo Na veliké rece
  • Československo Na veliké řece
  • Československo Na wielkiej rzece
Premiéra v ČR:
1. 11. 1978
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Na Veliké řece je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Na Veliké řece


Powered byJustWatch