Na samotě u lesa

85%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Na samotě je přesně taková jako samotní herci a režisér. Je inteligentní a vtipná - plná nezapomenutelných hlášek. Skvělí herci v čele s Josefem Kemrem dělají z tohoto filmu českou klasiku. Ono spojení Menzel - Svěrák - Smoljak - Kemr je přece jen záruka kvality. Chčije a chčije
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Co říci k této klasice. Další z českých komedií, která mě vždy pohladí po duši. Dobrácký otec, děda naporstý samorost a svéráz. Otec pražák paťala :) Nezapomenutelná scéna, jak hraje Josef Kemr na violu :) nemůůůůže .. Mám oblíbenější filmy, ale na tento se podívám téměř vždy, když běží v TV..
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Film byl divácky úspěšný, soudruhům se nelíbilo pouze, že ve scéně hřbitova je vidět příliš mnoho křížů. Menzel byl pak puštěn na Západ na festival do Vídně spolu s Janou Brejchovou a slovenským kovaným bolševikem a básníkem Milanem Lajčiakem, ten pak Menzelovi řekl, že by měl natočit zase film, který socialistické kinematografii vynese Oskara, ať se Forman se svým Přeletem může jít vycpat, že my to v Praze svedeme taky.
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Kdo tohle neviděl, tak snad ani není Čech. Ale i když to naše televize pořád dokola omílají a všechny hlášky už divák automaticky doplňuje za herce, stále to neztrácí původní kouzlo, krásně se na to kouká, herci stále excelují a suché konstatování dědy Komárka o stavu počasí je vždycky králem večera. Film, na který se nezapomíná.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
A chčije a chčije... Krásný film.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Ak existuje definícia jednoduchosti, potom vám to predvedie tento celkom krátky projekt pod taktovkou dvoch ikonických Cimrmanológov, pána Svěráka a Smoljaka. Za daždivých dní kedy "chčije a chčije" sa jedná o ideálnu komédiu pre celú rodinu, kde hlavný komediálny prvok pre mňa najviac zohral Zdeněk Svěrák, ktorého veselá nálada nabitá entuziazmom vo vás vzbudí sympatie a rozjasní úsmev na tvári. Zaslúžená klasika, i keď som presvedčený o tom, že boli natočené aj lepšie české komédie. Svojim dôvtipom mu, ale žiadna komédia nie je rovná...
avenis
avenis
8 145 bodů
9
"Tak děti..." nádherně vypodobněná učitelská nátura, kdy učitel, když neví, tak si vymyslí. A také zdravá jednoduchá přímočarost všech místních vesničanů v kontrastu s mentalitou a životním stylem, to je mistrovský pomníček Jiřího Menzela, který nám zanechal. A jako vždy, krásná, melodická hudba Jiřího Šusta.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Na samotě u lesa je kultovní film české kinematografie! Jsou v něm nestárnoucí hlášky, které neustále mezi lidem kolují. Vynikající obsazení, scénář, režie, hudba, prostě všechno super! Obsazení jednotlivých postav nemohlo být lépe vybráno (včetně malého Péti, který se vždycky rozbrečel, když něčemu nerozuměl), humor je jemný, ryze český, scény s doktorem Houdkem, kterého představoval Jan Tříska, mě vždycky náramně pobavily.
jirka26
6 288 bodů
7.5
ČESKÁ KLASIKA.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Klasika a pokaždé pobaví