Na kometě

76%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Další z řady Zemanových snímků, které ukazují, jak byl geniální. Skvělá práce kulisami, triky které předešly svou dobu a perfektně zvolený filtr. K tomu okouzlující Magda Vášáryová a zástup skvělých herců. Film je natočený s troškou nadsázky, přesto nevypadá jako totální parodie. Triky ani dnes nejsou směšné.. snad jen v dobrém slova smyslu úsměvné.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Film na kometě jsem poprvé viděl jako kluk a hned mě uchvátil. Nejen svými osobitými triky (nešlo tam ani tolik o technickou iluzi skutečnosti, jako spíš o náznak a originalitu). Všichni herci hráli výborně, ale nejkrásnější byla Magda Vašáryová a Josef Hlinomaz :) Zajímavostí byla již tehdy rozpínavost mohamedánů a vyčůranost překabátěnců.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Poslední trikový film Karla Zemana, v němž dominují dva slovenští herci, krásná Magda Vášáryová a Emil Horváth mladší. Trochu se vleče. Třeba Cesta do pravěku mi připadala daleko poutavější. Nebo Vynález zkázy. Každopádně hudba Luboše Fišera je skvělá. A líbila se mi hláška: "Co se to děje?!" "Bouřka, pane!" "To si zodpovíte, kapitáne!"