Muži v offsidu

74%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
I když v tomto filmu hrají moji dva oblíbenci Jindřich Plachta a Hugo Haas, tak mi zkrátka tento film nikdy k srdci nepřirostl. Téma je rodinné, lehce milostné a do toho i fotbalové. Takový nesourodý mix, který občas protne nějaká humorná scénka a krásný archaismus.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Humorný příběh z prostředí fotbalových fanoušků týmu Viktorie Žižkov a Slavia Praha byl kupodivu natočen ve stejném roce, kdy vyšla literární předloha autora Karla Poláčka. Na rozdíl od knihy, plného humoru, skrytých narážek a zobrazení tragikomičnosti maloměstského života, nebyl snímek podle dobových záznamů nijak úspěšný. Jestli je to tím, že byla v kinech silná konkurence nejrůznějších komedií, poněvadž se ve třicátých letech v podstatě, až na opravdu malinkaté výjimky, nic jiného netočilo, je při dnešním pohledu těžko posoudit. Každopádně film uzrál a jako takový záznam tehdejšího života naopak vyniká náramně. Vlastně to plně dává porovnat morálku lidí tehdy a nyní. V knize je dokonce i patrný podtext rasové a sociální segregace, čehož se filmoví tvůrci vymanili. Každopádně jako klasický film svými vtípky a různými skopičinami pobavit umí, i když celková atmosféra není úplně taková, jako v literární předloze.
Fingon
16 886 bodů
6
Neumím hrát fotbal, točím se tam jak vrtule, vyskočil jsem, roztáh nohy, dostal míčem na kule. Teď na zemi se svíjím a slzy v očích mám, nejradši bych zahodil ten svůj koženej krám. Kibic, drž hubu a ta vdova taky:)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Karel Poláček souhlasil s natočením filmu jen pod podmínkou, že roli pana Načeradce bude hrát jeho přítel, Hugo Haas. Výborná volba! (Kdo by řekl, že pod maskou zralého padesátníka s knírem a cvikrem na nose se skrývá třicetiletý představitel líbivého vzhledu?!) Jindřich Plachta jako krejčí rovněž zaujme. O hudbu se postaral a syna krejčího Habáska Emana si zahrál po všech stránkách jedinečný Eman Fiala. Možná, že je to první sportovní komedie vůbec. Ale každopádně je to jeden z prvních zvukových filmů u nás!
kawa
3 388 bodů
9
Stále jeden z nejlepších českých filmů (komedií) všech dob. Figurky pražských maloměšťáků ožívají na plátně díky výborným hereckým výkonům, Haas, Plachta, Pištěk, Fiala, Vojta a jiní, film je sice již 85 let starý , ale stále baví, což se o dnešních komediích nedá říci. Zajímavé je že v 1931 byl třeba v konkurenci další výborné komedie o Hadimrškovi, prostě dobrý ročník, přitom je třeba si uvědomit , že šlo teprve o 2. rok českého zvukového filmu!
Smazaný uživatel
0 bodů
6
Film o fanoušcích fotbalu, který je plný hereckých hvězd a pohodového humoru. Bohužel se tu najde také spoustu hluchých míst, které celkový dojem kazí.