Mravnost nade vše

79%
Mravnost nade vše
Plakát traileru
Profesor Karas je ve městě váženou osobou. Žije počestný život se svojí ženou a dětmi Evou a Ivanem a jeho životním heslem je "Mravnost nade vše". Ostatně všechno mu vychází do chvíle, než jeho advokáta zkontaktuje jeho nemanželská dcera Věra. V tu chvíli začíná bláznivý kolotoč, do kterého nejvíc zasáhne právě Věra, protože v převlečení za Evinu anglickou vychovatelku se stane součástí Karasovy domácnosti a všechny její členy pomalu odpoutává od upjatosti. Nechybí ani láska - Věra se zamiluje do lékaře Jílovského a Evě poplete hlavu mladý sochař. V tomto snímku hned několik herců dostalo netypické role - Adina Mandlová jako putička Eva, Hugo Haas v roli seriózního profesora a Věra Ferbasová zřejmě ve své nejzdařilejší roli rozumné Věry.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Hugo Haas v roli askety, který káže vodu a pije víno. Typická prvorepubliková veselohra založená na spoustě omylů a karambolů.. Nic nového, nic výjimečného. Za mě dosti přeceňovaný film, neříkám, že je špatný, to v žádném případě - 60% je za mě maximum.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Typická česká komedie, která mě vždycky pobaví...
kawa
3 388 bodů
8.5
V tomto snímku hned několik herců dostalo netypické role - Adina Mandlová jako putička Eva, Hugo Haas v roli seriozního profesora a Věra Ferbasová zřejmě ve své nejzdařilejší roli rozumné Věry.

Dodatečné informace

Původní název:
Mravnost nade vše (více)
  • Československo Mravnost nade vše
  • Československo Morality above All Else
Premiéra v ČR:
24. 2. 1937
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Mravnost nade vše je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch