Morgiana

78%
Morgiana
Film natočený podle motivů spisovatele Alexandra Grina. Romantický příběh odehrávající se na přelomu 19. a 20. století v krásné přímořské krajině vypráví o dvou sestrách, nenávisti a lásce, která v boji se zlem zvítězí



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Mystika všudypřítomná, jak to jenom Juraj Herz umí ... Využitá herecká příležitost Herzovy oblíbenkyně Ivy Janžurové, která si zahrála dvojroli povahově i charakterově protikladných sester ("bílé" Kláry a "černé" Viktorie) v nádherných exteriérech i pozoruhodných kulisách zvýrazňujících poněkud děsivou romantiku. Román Alexandra Grina se jmenuje (podle obou sester) Jessie a Morgiana, v Herzově zpracování se Morgiana jmenuje - kočka :-)
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Hodně zvláštní dílko. Filmový koncert Ivy Janžurové , která má prakticky 90% filmu pro sebe. Těžko si dokáži v této dvojroli představit jinou herečku. Zpracování typicky české, atmosféra perfektní, ale můj šálek kávy to není. Za dobré zpracování a za skvělý výkon hlavní představitelky - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Kostýmní temný snímek, kde režisér Juraj Herz dokázal své umění a herečka Iva Janžurová své herectví. Ztvárnila zde ve dvojroli sestry velice rozdílných povah. Jedna má radost ze života a náležitě si to užívá, druhá má naopak temnou mysl a zášť. A tak se temnota rozhodne onu radost sprovodit ze světa. Příběhu pomáhá vizuální kamera a výborná dramatická hudba. Atmosféra tohoto nezvyklého filmu se drží na úrovni a snaží se nesklouznout k trapnosti, což se daří. Toto považuji za skvost české kinematografie, už z toho důvodu, že dnes není nikoho, kdo by takový počin zvládl.

Dodatečné informace

Původní název:
Morgiana (více)
  • Československo Morgiana
Premiéra v ČR:
15. 9. 1972
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Morgiana je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch