Mocná Afrodité

69%
Mocná Afrodité

Newyorský sportovní reportér Lenny Weinrib by velmi rád založil rodinu. Jeho manželka, úspěšná galeristka Amanda, však o dítěti nechce ani slyšet. Nakonec však souhlasí s adopcí. Malý Max, kterého adoptují, se brzy projeví jako velmi inteligentní chlapec. Protože je však neustále doma sám a cítí se být opuštěn, rozhodne se Lenny tajně hledat jeho biologickou matku. V počítači objeví její adresu. Je to žena mnoha tváří, která se živí hraním v pornofilmech. Zatímco Amanda otevírá novou galerii, někdo se snaží Lennyho zabít...




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Na hranici tří a čtyř hvězd. Celý ten nápad s chórem a stylizováním do řecké tragédie se vším všudy (včetně deus ex machina) mi dlouho neseděl, ale nakonec jsem si na něj zvyknul. Allenovský stereotyp mi vadí méně, než jsem čekal. Přestože jeho devadesádkovou tvorbu hodnotím zatím docela kladně, nějak mi ale nesedí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
Filmom woodyho allena som sa vždy vyhýbal, lebo som si myslel že ide o nudné konverzačky s trápnym humorom, práve mocná afrodite ma vyviedla z omylu. Ide o veľmi úsmevnú komédiu so skvelým slovným humorom, originálnym dejom, skvelou mirou sorvino a je tam dokonca i trochu tých gréckych báji (zeus a jeho záznamník:-)).

Dodatečné informace

Původní název:
Mighty Aphrodite (více)
  • USA Mocná Afrodité
  • USA Mighty Aphrodite
Premiéra v ČR:
22. 8. 1996
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
6,7 mil. USD (celosvětově)