Mladé víno

64%
Mladé víno
Plakát traileru

Politické akcenty filmu Bouřlivé víno byly zapomenuty, ve volném pokračování zůstává jen obvyklé slaboduché žertování, tentokrát na téma technického pokroku. Do půvabné jihomoravské vesnice vstoupila výpočetní technika. Také nastupuje budoucí předseda družstva, jenž nikým nepoznán si ohmatává terén a zjišťuje skutečný stav věcí. Vyprávění podlehlo pitvornosti, některé postavy a situace jsou více než trapné - upozorňuji aspoň na scény, z nichž se dovíme, k čemu mohou počítače využívat sklerotičtí důchodci.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Propagandisticky laděný snímek se mi z části líbí a z druhé mi je hanba za herce.. co vše museli říkat, je někdy naprosto nedůstojné. Vladimír Menšík dostal do úst věty, které by asi nikdy neřekl a vlastně se mi líbí, jak jinak absolutně přirozený herec působil v těchto scénách nepřirozeně a vůbec to nebyl on.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8
Takže co? Vznik v roce 1986, je to problém? No ne moc velkej. Odmyslete nezbytné úlitby režimu a je to pohodová komedie. Výkony Janžurové, Sováka a Větrovce jsou komediálně velmi vysoko. Na výkonu Vladimíra Menšíka je již znát jeho choroba, ale stále drží standart. Dál stojí za zmínku určitě výkon Andrlové, Poloczka, Somra, Vyskočila, Filipovského a Jandáka. Vorlíček komedie režírovat umí a nástrahám komunistické cenzury se vyhnul. Vůbec celá jeho trilogie o vínu mě baví. Já jsem s tímto filmem spokojen. Původně jsem chtěl dát jen tři hvězdy, ale vzhledem k podhodnocování některých účastníků dávám čtyři. Některé hlášky jsou super: "Myslíš jako fetišista? Coo? Hele politiku do toho netahej." "Soudruhu předsedo, mně se tam přimíchaly nějaký cizí krávy.".
avenis
avenis
8 145 bodů
6
Když šel tento film do kin, už jsem skoro končila VŠZ, obor zahradnická výroba, z vinařství a vihohradnictví jsem skládala zkoušky a měla život před sebou. Ty počítače zvící šatní skříně už nám taky ukázali, ale nikdo z nás moc nevěřil, že by to nějak mohlo ovlivnit výnosy nebo dojivost. Je sice hezké, že životní osudy lidí z Pálavic pokračují, ale moc velká zábava to už není. Hlídání počestnosti Ivany Andrlové je sice díky Ivě Janžurové lehce úsměvné, ale celý film už postrádá tu jiskru, o které mluví Menšík v Bouřlivém víně v souvislosti s tím pracně vydobývaným nápojem. Spíš se jedná o třikrát vyvařený pytlík čaje.

Dodatečné informace

Původní název:
Mladé víno (více)
  • Československo Mladé víno
Premiéra v ČR:
1. 9. 1986
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Mladé víno je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mladé víno


Powered byJustWatch