Mizerové

76%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Tohle je debut jak má být! Michael Bay hned ve své prvotině ukázal co mu jde nejlépe - Akce. Mizerové jsou výborným akčňákem a stejně tak i komedií. Díky výbornému ústřednímu duu Smith - Lawrence se zde hláškuje stejně často jako střílí. Snímek má nějaké neduhy za což možná právě to,že je je to Bayuv první snímek,ale to vše nám vynahradil v Mizerové 2.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Tohle je celkem klasický akční film devadesátých let. Drogový boss, náhodná svědkyně zločinu, přestřelky, honičky autem spousta akce a průměrný příběh. Zatím co Will Smith ještě působil jako ucho a dnes je z néj pro mě pan herec, Martin Lawrence zahrál svůj standard, který předvádí dodnes. Dobrá podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Akční popkornová zábava od Michaela Baye, který tímto snímkem debutoval a ihned zabodoval. K úspěchu mu samozřejmě dopomohla dvojice Martin Lawrence, Will Smith, která se do svých rolí vtělila s tak ohromným elánem a ambicemi, že to až vytváří dojem mnohaletých policejních zkušeností. I ta kulometná salva hlášek je u nich samozřejmostí za každé situace. Scénář propracovaný, bez zádrhelů, či sebemenšího zaškobrtnutí. Zábavnost je v rámci humoru, akce, dramatizace i nějaké té romance ve zcela vyrovnaném stavu. Povedený soundtrack už jen kopíruje hudební trend své doby. Videoklipové vyznění dodává tu správnou energii a patřičnou přitažlivost, takže výsledek má šanci zaujmout i po letech.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Kde jsou ty časy, kdy byl Michael Bay nadějný a začínající filmař. Od té doby, co je z něj režisérská špička, už mě jeho filmy neumějí zaujmout zdaleka tolik jako jeho příjemně cool debut. Mizerové jsou vážně pecka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takhle po letech už Mizerové nebyli takovou peckou, za jakou jsem je vždycky měl. Ukecané, ale ne vtipné - a největší zápletka filmu je ta, že se Lawrence půl filmu vydává za Smithe (odtud asi ta jeho láska k převlíkání za prdící starou babku). Takže nakonec jen takový slabší odvar Smrtonosných zbraní. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
No dva černí poldové na Miami ve filmu, který vypadá, že stál majland a přitom stál pár kaček, jenže Michael Bay věděl zatraceně dobře jak a co natočit. Vždycky mě fascinuje, jak si nafoukaní přeplacení reklamní režiséři myslí, že zvládnou řemeslo a pak při vstupu na velké hřiště pohoří. Ne Michael Bay. Tenhle satanáš to má v krvi!
lamps
lamps
15 155 bodů
7.5
Dnes už možná klasika, která vždycky zaručeně pobaví. Smith je sympaťák a jako bonus i skvělý herec a Lawrence mi zase potvrdil, že když dostane pořádnou roli v pořádném filmu, umí se s ní bezvadně popasovat. Rozumím některým rozporuplným reakcím (zvláště od těch, kteří Lawrence bytostně nesnášejí), ale pro mě osobně jsou Mizerové příkladem dokonale vyvážené a zábavné akční komedie.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Hodně akce pro to aby se divák nenudil a adrenalin udržel hodně vysoko. Vtipné scénky a film jako celek skvěle ladí s hereckým obsazením.
hrumsrt
hrumsrt
9 274 bodů
8
Kultovní odlehčená akční nálož! Když jsem byl mladší Téa Leoni mi tady přišla dosti topová.. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Smith v době, kdy mu to ještě hrálo a měl neokoukané charisma a Bay, který v té době neničil všechno každou minutu, ale opravdu jen v akčním finále. Rozhodně skvělý akční oddechovka.