Hobit: Šmakova dračí poušť

80%

Komentáře a recenze 110

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Co se týče Hobita,tak existuje mnoho názorů,že není ani z půlky tak kvalitní jako Pán prstenů a že jde vidět,že vychází z tenké knížečky,která nemá na to,aby obsáhla tři filmy. Já s tímto tvrzením nesouhlasím a u každého dílu jsem se dobře bavil. Šmakova dračí poušť má vše co bych si od dobrodružného snímku představoval. Výborné postavy,krásnou přírodu,povedený příběh,dobrou akci. Jediné co mi zde vadilo byl konec snímku,přišlo mi to,že Jackson celkem necitlivě rozsekl druhý a třetí díl. Já tak zůstal s otevřenou pusou sedět v kině a nevěřil jsem svým očím.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Trilogie Hobit nesahá Trilogii Pán prstenů ani po kolena. Určitě tím nechi říci, že je to špatný film.. jen ve srovnání s PP to prostě říct musím. První díl mě opravdu nudil, tento díl je o něco lepší. Skvělé zpracování ,ale na mě to působí až moc DIGI.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to tam. Sice to nebylo tak konzistentně generické jako Neočekávaná cesta, ale když už ano, tak pořádně. V akčních scénách jsem instinktivně tápal po klávesnici s myší - je to fakt spíš PC hra než film. Včetně střihového přesunování na vyšší levely, kde loadovací obrazovku nahrazuje pětivteřinový kamerový oblet společenstva na cestě (viz přechod z podzimního lesa k zamrzlému jezeru). Natahované je to pořád stejně, tempo neexistuje, největší problém je absolutní a až absurdní neosobnost, trpaslíci zůstávají anonymními figurkami a Bilbo odstrhovanou okrajovou postavou (což je škoda, protože Freeman je rozhodně nejsilnější zbraň filmu). Shore napsal nejnudnější score poslední doby, které není od Hanse Zimmera, přesto nejzvládnutější není u Hobita obraz, ale zvuk. V nejlepších momentech se daří navodit dojem, že někdy brzy se konečně stane něco zajímavého. Nakonec se to nestane. Nejpatrnější je to u finále, u kterého jsem měl po nástupu trpaslíků problém neusnout (pár mikrospánků ale bylo). A ten cliffhanger je drzost - tříhodinový film musí mít dílčí konec, prostě musí. Jinak jsem zvědavý, jestli hláška "možná pro tebe mám něco velkého v kalhotách" zlidoví podobně jako "Neprojdeš dál!" (celá milostná rádobylinie je i přes mou mnohostrannou oblibu Kate z Lost Jacksonovo kariérní dno, a to počítám i Lovely Bones). Nejotravnější je nekonečné parafrázování prstenové trilogie na všech myslitelných úrovních, které rozhodně neumožňuje "nesrovnávat". Protože to srovnání je opravdu kruté a rád bych k němu nebyl tak nucen. Tentokrát jsem o čtyřech hvězdách ani neuvažoval a zklamání je o řád větší. Asi i proto, že tentokrát zde na rozdíl od nekonečného ničeho minule byl potenciál. Tři hvězdy jsou za... já ani nevím. Prostě je dám a radši se tím nebudu zabývat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Solidní upoutávka na závěrečný díl. Šmak perfektní, ale objeví se až ke konci a do té doby tohle dobrodružství celkem nudí. Málo temné (holt LotR to není) a boužel už ne tak vtipné jako první díl. Ten nápad udělat z útlé knížky třídílnou ságu asi nebyl nejšťastnější. 6.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8
V podstatě souhlasím s většinou negativních ohlasů, které tuhle sérii doprovázejí. Po vizuálně i vypravěčsky dokonalém LOTRovi vypadá Hobit jako přehnaně foremná plastová bábovička, jejíž obsah se pod vlastním velikášstvím drolí a rozpadá. Mluvím teď přímo o dvojce, která zkrátka postrádá hmatatelně osudový cliffhanger a rozmělňuje tempo zapojováním vynucených (romantika s Tauriel) či nostalgických (přehnaně vážný Legolas) aktérů. Ale hlavně chce nabídnout natolik epické scény, že sama sobě nestačí a místy působí křečovitě - což omlouvám jen proto, že Jackson je pořád takový hračička, aby i seberoztahanější příběh napumpoval návykovou energií a vrcholné sekvence obdařil tak kulervoucí inscenací, že si je lze přehrávat do zblbnutí. Jak jsem se netrpělivě kroutil při návštěvě Jezerního města, tak jsem byl bohatě odměněn nástupem charakterního pana Šmaka, v jehož společnosti se rozpoutají hotové popkornové orgie. A vůbec, jako hrdinská balada o putování za ohromným pokladem, střeženým majestátním (ne)tvorem, je druhej Hobit super - podstatně horší už je jako dějově rozvětvená story z legendární Středozemě, která i zcela mimochodem mapuje vzestup největšího záporáka filmových dějin. Méně je více, tečka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Pěkné prostředí, povedená animace a příběh taktéž. Film upoutal až do konce. Bitka s netvory svižná.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
9
Obrovské očekávání z toho jaký bude Drak Šmak... Nemůžu si pomoc, ale tohle mě prostě bavilo více než předchozí díl. Ten Bilbův důvtip a šibalství je trošku osekán. Nabrali do toho klasiku Legolase, který má větší koule než ve všech třech LOTRech dohromady. Šmak je prostě úžasně namluvený, skvěle zobrazený. A ten závěr? Perfektní návnada na další díl famózním projevem Šmaka! S prodlouženou verzí už jde o fakt výborný film! /viděno v kině/ 90%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Perfektné pokračovanie. Nemám ,čo dodať. Legolas bol sympatický. Drag Smaug strašidelný. A Sauron tu nemá ,čo robiť! :D Dej skvelý, i keď miestami naťahovaný. Čakal som niečo nudného a nie až tak dobrého ako jednotka ale bol som prekvapený. Stále to stojí za to.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Tam, kde Dvě věže trochu neměly co říct, (v neprodloužené verzi) tam do toho druhý Hobit šlape na plný plyn. Rychlé a zábavné, i když potřeba tam narvat Legolase je trochu bijící do očí a finální cliffhanger trochu kazí dojem, že každý díl obstojí samostatně. Jinak ovšem skvělé pokračování.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Moje první půlnoční premiéra. Po shlédnutí trailerů jsem myslel, že to bude konečně plnohodnotná LOTRovská fantasy, ale to teda ani náhodou. Daleko nudnější a zdlouhavější, než jednička. Měl jsem co dělat, abych neusnul a nebýt slečny vedle, která se smála každý kravině, tak se mi to povedlo. Jeden z nejambicióznějších letošních filmů se nakonec proměnil ve zklamání :( Snad si za rok konečně spravím chuť.