Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce

65%
Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
Mimozemští roboti, maskovaní za pozemská auta, tentokrát ve 3-D kabátku. K tomu navrch nejkrásnější žena světa (podle prestižního pánského časopisu) v hlavní ženské roli. Režisér Michael Bay s třetím dílem ságy Transformers letos připravil všem malým i velkým klukům Vánoce už na léto. V originále nese třetí díl Transformers podtitul „Temná strana Měsíce“. Právě tady před lety posádka první americké měsíční expedice Apollo 11 objevila mimozemské vesmírné plavidlo a moudře si to nechala pro sebe, respektive pro tajné služby. Podle Autobotů, kteří už dvakrát dokázali ochránit Pozemšťany před ničivou invazí jejich zlých konkurentů Deceptikonů, to ale byla zásadní chyba. Chyba, která by mohla zničit celou naši civilizaci, pokud nám Autoboti znovu nepomůžou. Kromě starých známých plecháčů v čele s Optimem Primem a Bumblebeem se na scénu vrací jejich největší lidský spojenec Sam (Shia LaBeouf), životem a bitvami s roboty otřískaný mladý muž, který chce ze všeho nejvíc konečně začít žít normální život. Bohužel už ne po boku šťabajzny Mikaely (Megan Fox), která byla z důvodů, jež znají jen Megan/režisér Bay/představitelé Paramountu, vyškrtnuta ze scénáře. Sama a jeho hormony naštěstí scenárista Ehren Kruger dlouho zahálet nenechá, když mu do cesty přihraje velepohlednou Carly (modelka Rosie Huntington – Whiteley). Ta se naneštěstí stane příčinou Samova dalšího angažmá v nekonečném souboji mezi Autoboty a Deceptikony. Ti se totiž rozhodli zlikvidovat celé Chicago, v němž se Carly právě vyskytuje, a tak se Sam chtě nechtě musí do tohoto města vydat, aby se ji pokusil zachránit. A jen tak bokem i celou lidskou rasu. Diváci a kritici druhému dílu vyčítali, že se Bay nechal unést a natočil „jen“ opulentní podívanou, v níž navzájem se likvidující šrot marně nahrazoval horkou jehlou spíchnutý scénář. Trojka má být v tomto směru mnohem vyváženější, přibyly postavy, které mají co hrát (John Malkovich v roli Samova prvního nadřízeného, Frances McDormand jako šéfka tajných služeb), na druhou stranu akce si užijeme víc než dost a má být typicky „bayovská“, tedy dechberoucí a srdcervoucí.



Recenze: Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce

Kinobox.cz
40%

Upřímně doufám, že Bay s touhle sérii končí. Čím déle se jí věnuje, tím je horší režisér. Snad po tomhle tvůrčím fiasku konečně natočí slibované třetí Mizery. Nejen kvůli nám, fanouškům bayovsky přepálené akce. Ale hlavně kvůli sobě.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Bylo to tak strašně rádoby akční až toho bylo moc. Bay se utrhl z řetězu a přepískl to na celé čáře. Někdy je prostě méně více a v tomto případě to platí určitě. První díl byl skvělý ve všech směrech,ve dvojce šla kvalita rapidně dolů a ve třetím díle klesla k samému dnu. Veškerý děj a smysluplnost příběhu bylo obětováno na úkor akce ve které se časem sami začnete ztrácet. Prozatím se jedná o nejslabší díl série,ale uvidíme s čím se Bay vytasí příště.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Třetí díl se veze na stejné Bayově vlně, ale je to menší digitální bordel a lepší scénář, než u druhého dílu. Na první to ale stále nemá. Další pěkná robotická řežba a akce první kategorie. Bohužel moc přeslazený konec a spusta klišé. Celkově je to podařená sci-fi akce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Monstrózní akce pokračuje, tentokrát však v jiném kabátku. Michael Bay si dal veliký pozor, aby se nedopustil sebevykrádání a výsledek je poněkud přímočarý. První hodinka se změnila v rodinou chvilku, kdy se dohromady nic neděje. Alespoň jsme se dozvěděli jak to bylo ve skutečnosti se slavným přistáním na měsíci. Děj se trošičku vyvíjel a seznámily jsme se s novými druhy robotů. To vše do monstrózního napadení Země, a tak teprve teď se začali dít věci. Téměř apokalyptická bitva dává naším hrdinům opět zabrat. Scéna s bortící se budovou je neskutečně adrenalinová jízda. Megan Fox vystřídala Rosie Huntington-Whiteley, což nebylo na škodu. Ani to vlastně není poznat, dokud si nevšimneme jiné barvy vlasů. Příběh a bitevní scény už nejsou tak roztříštěné a zmatečné jako ve druhém díle a tak si lze dokonale vše vychutnat. Trochu vadí dlouhý rozjezd, ale jinak tento díl považuji za výborný a záživný.


Dodatečné informace

Původní název:
Transformers 3: Dark of The Moon (více)
  • Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
  • USA Transformers 3: Dark of The Moon
  • USA Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
Premiéra v ČR:
30. 6. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce


Podobné


Powered byJustWatch