Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce

65%

Komentáře a recenze 71

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Bylo to tak strašně rádoby akční až toho bylo moc. Bay se utrhl z řetězu a přepískl to na celé čáře. Někdy je prostě méně více a v tomto případě to platí určitě. První díl byl skvělý ve všech směrech,ve dvojce šla kvalita rapidně dolů a ve třetím díle klesla k samému dnu. Veškerý děj a smysluplnost příběhu bylo obětováno na úkor akce ve které se časem sami začnete ztrácet. Prozatím se jedná o nejslabší díl série,ale uvidíme s čím se Bay vytasí příště.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Třetí díl se veze na stejné Bayově vlně, ale je to menší digitální bordel a lepší scénář, než u druhého dílu. Na první to ale stále nemá. Další pěkná robotická řežba a akce první kategorie. Bohužel moc přeslazený konec a spusta klišé. Celkově je to podařená sci-fi akce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Monstrózní akce pokračuje, tentokrát však v jiném kabátku. Michael Bay si dal veliký pozor, aby se nedopustil sebevykrádání a výsledek je poněkud přímočarý. První hodinka se změnila v rodinou chvilku, kdy se dohromady nic neděje. Alespoň jsme se dozvěděli jak to bylo ve skutečnosti se slavným přistáním na měsíci. Děj se trošičku vyvíjel a seznámily jsme se s novými druhy robotů. To vše do monstrózního napadení Země, a tak teprve teď se začali dít věci. Téměř apokalyptická bitva dává naším hrdinům opět zabrat. Scéna s bortící se budovou je neskutečně adrenalinová jízda. Megan Fox vystřídala Rosie Huntington-Whiteley, což nebylo na škodu. Ani to vlastně není poznat, dokud si nevšimneme jiné barvy vlasů. Příběh a bitevní scény už nejsou tak roztříštěné a zmatečné jako ve druhém díle a tak si lze dokonale vše vychutnat. Trochu vadí dlouhý rozjezd, ale jinak tento díl považuji za výborný a záživný.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Při vší své technické dokonalosti je to tak strašně nudné, že tomu, kdo mi ode dneška řekne, že Bay je dobrý režisér, se vysměju do obličeje tak moc, až možná dostanu infarkt a umřu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bay se narodil proto, aby točil takhle obrovské snímky. Škoda jen, že ten svůj talent utápí v takovéhle báchorce. Třetí díl je určitě lepší než trapná dvojka, ubylo hlášek pro rodiče, náhrada za Megan dost dobrá a i ten děj se dá v klidu přežít. Navíc ten létající robo-dinosaurus je hodně luxusní.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Pro mně nejlepší Transformers. Bavil mě celý úvod spojený s Apollo 13 a následně mně táhl celý film. Jakmile se film přesune do Chicaga dočkáme se několika scén které jsou neuvěřitelné a navíc Transformers 3 celkem šíleně hrajou na emoce. Je to pořád Bayovština ale i tak nejlepší Transformers a nejlepší Bayův film.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Pro milovníky efektů, skvělá podívaná, ale pro milovníky předchozích dílů trochu slabší. Hodně se zde rozhazovalo penězi a je to dosti evidentní. Při bitkách to vypadá jako změť šrotu na hromádce (dost nepřehledné) a to správné kouzlo měnících se aut v roboty je fuč. Dějově strašně obyčejné. Bez chuti. Ale jako celek se mi film celkem líbil i když už to není ono a jen se zdůraznil vysoký rozpočet v přehnané spleti speciálních efektů.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
8
Nedalo se ani dočkat na finální arch Bayovi Transformeří trilogie a jakoby to bylo dnes, kdy jsem čekal více než hodinu před sálem v kino Olympia Brno v očekávání, jak nám to tvůrci naservírují. Tehdy to zkrátka bylo rozloučení s jednou značkou a filmovým fenoménem, který mi v tom správnm věku navždy přirostl k srdíčku, jelikož tehdy jste nevěděli, že to tímhle neskončí a na značku se ještě bude navazovat. Michael Bay je totální magor! Pořád se snaží být ještě šílenější ještě větším než předtím, ale na mě to tady pořád ještě funguje. Dnes při maratonovém comebacku k celé robotí značce jsem si to zase strašně moc užil! Já si i myslím, že příběhově je to i nakonec zdařilejší než v případě druhého filmu, ale ten ho zase předčil jinde. Jednoznačně pozvolný rozjezd, který nám ukáže, že zase setkání lidí s transformery má již několika letou tradici. Tentokrát je jedna z nějvětších událostí dějin lidstva vzata jako závod o to, kdo dříve nahlédne do mimozemské lodi, což ve výsledku opravdu skřípe, jenže si to docela šikovně bere některé reálné fakta jako rukojmí a ten obrázek kupodivu opravdu složí. Přes celý snímek se neustále šlape na plyn a všechny akční sekvence jsou tolik našlapaný, že by si snímek zasloužil malinko ubrat v tempu. Jenže jediný odpočinek nabízí tradiční problém, že Sam není ve skutečném životě úplně šťastný a tou běžnou cestu se mu jde dosti ztuha. Poměrně novinkou je spojení deceptikonů a lidských padouchů, kteří si vzájemně šefují a jsou si ku prospěchu. Hlavní příběh nějak nesrší přímočarostí dokud nepřijde twist, ano pozor Transformers se dočkali konečně až ve třetím díle zvratu... A tímhle momentem film naskočí na naprosto parání jízdu. O čem se mluvilo ve druhém díle, je zase na stole a tentokrát realizováno, lidská arogance vyžene autoboty pryč ze Země. Nepřekvapivě všechno se jen zhorší a nám se otevírá nebe se vstupujícím Cybertronem. Okupace Chicaga a práce s emocemi nahoru a dolu, beznaděj vystřídá vždy satisfakce. Miluji tyhle hrdinský momenty, kdy jde všechno do kopru, oni se vrátí. A ta jejich comeback scéna, lahůdka! Peckovní hlášky a mimořádný efekty, kreativní a nový transformeři, hra na emoce, zkrátka dostane se všeho. Jen by Optimus pořád nemusel opakovat, že potřebuje svůj přívěs k létání... Mimořádný hudební doprovod, ikonický Seymour Simmons a rozkošná nová hoe Carly. "A navíc, kde bys beze mě byl Prime. - To je třeba zjistit!" Tady to mohlo a mělo skončit a nikdy by se nikdo nezlobil. Popcornovský akčnák, který završil mou oblíbenou značku, teda aspoň jsem si to tehdy myslel. /viděno v kině/ 80%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Nechápu, proč to stále tolik vydělává. Transformers měli končit u druhého, možná i u prvního, nebo před prvním dílem, ale pokaždé se najde ještě trochu odvahy to zkusit znovu. A pokaždé to nevyjde podle očekávání.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
V podstatě smutný tvůrčí úpadek. Z kdysi progresivního, ač fetišisticky sebestředného režiséra se stal rutinér bez osobního vkladu. Podezřívám Baye, že ho natáčení trojky hrozně nebavilo a že ji udělal čistě proto, že mu to diktovala smlouva. Není tu žádná snaha o nějakou kulervoucí scénu, nebo nápaditou akci. Jen víceméně opakující se schéma, ve kterém Sam někam doběhne, Deceptikoni to místo zničí a Sam běží do nějaké další lokace. V rámci spojení termínů „mimozemská invaze + válečná vřava“ jde o podobně nezáživný mix, jaký před nedávnem nabídla Světová invaze. Akorát že tohle má šíleně dlouhých 154 minut a víc jak 90 trvá, než se začne aspoň "něco" dít.