Mission: Impossible – Ghost Protocol

77%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Ghost Protocol je zlomovým dílem celé série. Právě zde jsem si postavu Ethana Hunta konečně pořádně oblíbil a začal se těšit na další díly série. Simon Pegg celé sérii hodně prospěl a humor,který do filmu přináší je příjemným zpestřením. Brad Bird dokázal,že je to pan režisér,který k úspěchu nepotřebuje jen animované filmy.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Krásná akce ve všech směrech.. Snímek má po akční stránce to, co má mít a je to opravdu první liga. Příběh sice celkem fádní.. jaderné zbraně v rukou psychopata, ukradené kódy a záchrana světa v poslední vteřině.. i když je to fádní, tak to neomrzí :) Přibylo pár důležitých postav a tak Ghost Protocol není jen o Cruisovi což také vítám. Pěkná akční podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Pojetí snímku se krapet vrací k prvnímu dílu. Akce ubylo, zato dramatických chvil je nespočítaně. Kvalitní scénář tímto tedy rozehrává další úkol Ethana Hunta, tentokrát se zcela novým týmem. Atmosféra očekávaně udržuje napětí a komiksově přepálenost akčních scén. Pro našince opět potěší české lokace simulující Maďarsko a Rusko, a účast, byť se jedná o štěky, českých herců. Takový Pavel Kříž se ukáže skutečně v neobvyklé roli. Srovnávat s předchozími snímky se to opět nedá, vlivem dalšího odlišného pojetí. Kvalita se však drží nastavené laťky a tak o popkornovou akční zábavu rozhodně opět není nouze.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Moc dlouhé, moc nepřekvapivé, moc usazené. Slušný špionážní film jak ze staré školy, ale toť vše.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Teď se mi GP líbil asi o chlup víc než napoprvé. Kreml boží, Dubaj to samé, pak přijde fainová Indie a nakonec závěr. Tempo je fakt vražedné, Cruise pořád ve formě a ikdyž má Hunt zase jiný tým, tak chemie tady funguje zase na jedna. Navíc mě pokaždé rozseká scéna kdy jsou vedle sebe Sawyer a básník Šafránek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Objektivně jeden z vrcholů série o IMF, a to samozřejmě díky tomu, že se opět natáčel v Praze. Ale vážně. Cruise je zde jako vyměněný, Paula Patton je úžasná kočka, Simon Pegg hláškuje, válí tady i Michael Nyquist, tedy jediný opravdový Blomkvist z Milénia a představuje se i Jeremy Renner, který mě v žádném filmu ještě nezklamal. Fajn akčňák!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Živější, akčnější, divočejší a efektnější. Takhle by se dal shrnout tento díl série. Konečně pravý Mission Impossible.
  • akce
  • vizuál
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
9
Kdyby mi někdo tehdy po první M:I z roku 1996 řekl, že se série udrží na plátnech tak dlouho a navíc, že se jednou dočkáme tak zatraceně dobrých filmů, asi bych mu nevěřil. Ale nyní, když kultovní špiónskou sérii zase nakoukávám, tak to vidím na vlastní oči. Čtvrté setkání s agentem Ethanem Huntem je prozatím nejlepší kousek ze série a potvrzuje vzestupnou tendenci třetího filmu, kde J.J. Abrams odvedl pro tuhle značku možná i nejdůležitější krok.. Od předchozího dílu se toho moc nestalo, Tomík se věnoval spíše slabším kouskům z nichž za řeč stojí jen Valkýra. Až konečně po pětileté pauze opět přichází další M:I. Nyní se do obsazení přidává další agentík Jeremy Renner jako William Brandt, který měl dokonce podle některých plánů převzít Cruisovu pochodeň, ale to by sérii skoplo ze schodů, jelikož jak říkám M:I je Tom Cruise a naopak, avšak jejich vzájemná dynamika je dobrá a jako takový nahrávač funguje Renner dobře. Předešlé filmy jsou rázem zastíněny touhle peckou. Pokaždé mě překvapí, jak šla vždycky filmová tvorba nahoru, což díky dlouhé tradici je série odrazem. A můžete jen přemýšlet, kde se to v Bradu Birdovi stalo, že někdo, kdo má za sebou Ratatouille a Úžasňákovi je schopný natočit takovou akční pecku. Odpoutání se od Evropy je skvělým oživením, takže přenesení se do Spojených arabským emirátů či do Indie působí skvěle... Nejprve část v Rusku, která dýchla plnými doušky východní atmosférou, kdy si říkám, jaká je škoda, že Tom Cruise nemá filmů v uniformě více.. A jak to působilo sebevíc dobře, tak stejně co si budu pamatovat je pasáž v Dubaji, která prodává celou Burj Khalifu.. Dramatické, nevídané a zatraceně dobře natočeno.. Možná pak škoda, že závěrečná část odehrávající se jakoby v Bombaii nemůže za žádnou cenu navázat tak dobře a holt vrchol filmu přichází dříve než ve finálním aktu.. A jinak úplně závěrečná scéna je možná tou vůbec nejsilnější. Jaderná válka, Rusko a Dubaj, spiknutí.. Pecka! 90%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Jak málo stačí ke štěstí. Popravdě, nečekal jsem, že Bird dokáže zvládnout hraný film, ale zvládl a je to stejně zábavné, jako jeho animované filmy. O proti předchozímu dílu jde ale o krok stranou, co se realističnosti týče, protože ať už byli akce sebevíc ujetější, drželi se při zemi. To zde neplatí, tady jde čistě jen o zábavu, která šlape jak má, má spád a solidní akci. Možná jen zamrzí slabší záporák, který je na rozdíl od předchozích jen figurka, která se objeví, aby něco udělala a pak je hned pryč. Tuhle vadu ale nahrazuje akce, která je úžasná, kromě té finální, ta je jak neuvěřitelná, tak i dlouhá a po chvíli se v ní napětí vytratí. Celkově jde ale o obstojné pokračování. PS: Ve filmu je dost Českých lokací, které mají sice být Budapešť, ale věřím, že divák, který v Česku žije, pozná svojí zem.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Hlášky: William Brandt: "Příště budu boháče svádět já." / William Brandt: "Máš nějaký krátký lano." Ethan Hunt: "Nekecej!" / William Brandt: "Takový chyby si už nemůžeme dovolit, Benji. Protože teď už nejsi technik, teď jsi agent v terénu." Ethan Hunt: "A ty jsi jenom analytik! Že? Že? Kdo doopravdy jsi, Brandte?" William Brandt: "Proč se mě ptáš?" Ethan Hunt: "Proč se tě ptám? No tak já to zkusím říct jinak." (Ethan na Brandta vytáhne svoji a poté i jeho zbraň a ten ho dvakrát bleskově odzbrojí.) Ethan Hunt: "Jak je možné, že takhle schopný agent dělá jenom analytika?" / "Slyšel jsem, že to auto, co jsi zničil, nechce pojišťovna zaplatit - prý úmyslný pád z výšky 100 metrů nehradí." - 99,9%.