John Carter: Mezi dvěma světy

67%
John Carter: Mezi dvěma světy

Film „John Carter of Mars“ od filmového tvůrce a držitele Academy Award® Andrewa Stantona je rozsáhlým akčním dobrodružstvím zasazeným na tajemnou a exotickou planetu Barsoom (Mars). Film je založen na klasickém sci-fi románu od Edgara Rice Burroughse a vypráví příběh Johna Cartera (Taylor Kitsch), který je nevysvětlitelně dopraven na Mars, kde se zaplete do konfliktu velkých rozměrů mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Ve světě, který je na pokraji kolapsu, objeví Carter, že přežití Barsoomu a jeho obyvatel je v jeho rukách.




Recenze: John Carter: Mezi dvěma světy

Kinobox.cz
60%

Přes všechny výtky by bylo nefér Johna Carterta zatratit. V mnoha ohledech je totiž velmi precizní podívanou, stavbou „klasického“ příběhu počínaje a technickými aspekty konče (režie, střih, hudba, kamera to vše funguje takřka bezchybně, dokonce i 3D má své chvilky). Akorát ta přidaná hodnota chybí.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
John Carter možná propadl v kinech,ale já bych nad ním rozhodně nelámal hůl. On to má ve své podstatě hrozně těžké,že přišel do kin po všech těch Hvězdných válkách ,Avatarech a podobných filmech. Ono je vážně těžké přijít s něčím novým a "originálním". Nemyslím,že to bylo tak zlé jak říkaly nějaké recenze. Za mne vcelku povedený fantasy dobrodružný snímek.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7
Tuhle fantasy pamatují i starší ročníky, které vyrůstaly na Ábíčku (časopisu ABC), kde tento starý komiks vycházel na pokračování - a jeho oživení skvělými triky potěšilo. Válečné scény připomněly lepší části Star Wars. 3D triky Avatara, ale pobavily milé nadsázky (Johnův pes s ksichtíkem velemloka apod). Princezna Dejah Thoris měla být míň akční a víc půvabná - ale vítány byly neokoukané tváře.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Celkem slušné fantasy. Viděl jsem spoustu a spoustu daleko méně podařených filmů tohoto žánru. Není to film, na který bych se chtěl dívat pravidleně, ale jednou ho vidět nikomu nezpůsobí noční děsy, ani jinou psychickou újmu :) Herci jsou ale slabou stránkou tohoto snímku, opravdu se moc nepředvedli.

Dodatečné informace

Původní název:
John Carter (více)
  • USA John Carter: Mezi dvěma světy
  • USA John Carter
  • USA A Princess of Mars
  • USA John Carter of Mars
Premiéra v ČR:
8. 3. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
284,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
John Carter: Mezi dvěma světy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch