Lincoln

66%
Lincoln
Plakát traileru

Film „Lincoln“ Stevena Spielberga popisuje období posledních čtyř měsíců života největšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Odhaluje nejriskantnější a nejodvážnější rozhodnutí amerického vůdce v době, kdy se vyostřuje otázka otroctví a zemí zmítá válka. Silné lidské drama se odehrává na jejím konci. Lincoln může konflikt ukončit, ale rozhodne se hrát vyšší politickou hru, kterou je snaha zrušit otroctví. Sám sobě musí zodpovědět, zda za ni další promarněné životy stojí. V ten hvězdný okamžik dějin musí Lincoln využít veškerý talent, odvahu a morální sílu. Musí učinit rozhodnutí, díky němuž se stane legendou. Postava Abrahama Lincolna odnepaměti osciluje mezi mýtem a historickou postavou Stále zaměstnává představivost veřejnosti, dnes snad ještě víc než kdy jindy. Možná protože se stal globálním symbolem uvážlivého nakládání s mocí.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Daniel Day-Lewis mě přesvědčil o tom, že je skvělým hercem už ve filmu Moje levá noha.. zde to předvedl znovu. Na toto politické biografické drama se mi ale nedívalo tak dobře, jak jsem čekal, nevadí mi politika a vše, co se kolem ní točí a "peče" .. naopak, většinou si to užívám. Tady to na mě ale bylo přeci jen dosti zdlouhavé, byť si to toto klíčové období Amerických dějin zaslouží. Je to pěkná film plný skvělých masek, kostýmů a dlouhých dialogů.. více než za 65% to ale u mě není.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Platí to co o každém Spielbergovi posledních let. Technicky velkolepé a obdivuhodné, ale neskonale nudné. A to za hranicí "nebaví, ale přesto oceňuju formální a obsahové prvky" - to už by mi přišlo neupřímné. Na rozdíl od Amistadu na podobné téma naštěstí ne tak dějem primitivní a zkratkovité.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Asi takhle. Táhlo se to jak smrad. Tohle Spielberg netočil ani pro lidi ani pro radost, ale vysloveně pro Akademii. 2.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Lincoln (více)
  • Indie Lincoln
  • Indie Linkoln
  • Indie Linkolnas
  • Indie Untitled Steven Spielberg/Abraham Lincoln Project
  • Indie Линкълн
Premiéra v ČR:
24. 1. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Indie, USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
275,29 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Lincoln je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch