Bourneův odkaz

69%
Bourneův odkaz
Plakát traileru

V Bourneovu ultimátu agent Jason Bourne zlikvidoval tajný a kontroverzní vládní program společně s jeho tvůrci. Šlo však jen o špičku ledovce, pod níž se ukrývá mnohem sofistikovanější systém tajných operací, kterému šéfuje Byer (Edward Norton). Chladnokrevného profíka události kolem Jasona Bournea rozhodně nenechávají chladným, a tak se pro jistotu rozhodne bezpečně pohřbít podobný program dřív, než mu taky přeroste přes hlavu. K jeho smůle však jinak precizní čistící operaci přežije právě Aaron Cross a také vědkyně Marta Shearing (Rachel Weisz), která měla na starost jeho vědeckou část. Ti dva se navíc spojí a to je pro Byera smrtící hrozba, mnohem větší než ta, kterou představuje Bourne. Cross je taky z pořádně nepoddajného materiálu a oproti Jasonovi má tu výhodu, že si všechno pamatuje.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Jerremy Renner nedosahuje ani náhodou kvalit Matta Damona. Film je trošku pomalejší, akce nejsou tak vyhrocené, ale ztratila se naštěstí šílená kamera a záběry v průměru kolem 1s. Takže, lépe natočeno, děj už trošku unavuje. Por mě zžádná sláva. Začátek filmu byl slibný, pak už se z toho stal Agent bez minulosti B.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Čtvrtý snímek s Bourneova světa, avšak bez Bournea. Zajímavý tah především ukazující, že se v oblasti tajných služeb dějí i jiné věci, avšak mající s tím kolem Bournea nemálo společného. Atmosféra krapet polevila, ale o nudu se v žádném případě nejedná. I očekávané adrenalinové honičky, kterou je Bourneova série pověstná, se divák dočká. Jason Bourne je tedy v tomto příběhu pouze jmenován. Události se však vlastně odehrávají současně s ´Bourneovo ultimátum´. Dalo by se říci, že se tímto filmařsky parazituje na předchozí trilogii ve snaze vyždímat z tématu co se dá, ale nakonec, proč ne? I když souhlasím, že bez Bournea to už prostě nějak není ono. Na druhou stranu to však na kvalitě nijak neubralo a i Aaron Cross v podání Jeremyho Rennera má co ukázat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Hamlet bez Hamleta 2. Agent Bourne je pro tenhle film jen dobrovolnou a úplně zbytečnou koulí na noze. Příběh se nemá šanci rozjet, přestože Renner ztvárňuje mnohem zajímavější postavu než kdysi Damon. Velmi utopené. Po zhlédnutí Michaela Claytona je tohle nepochopitelné.

Dodatečné informace

Původní název:
The Bourne Legacy (více)
  • USA Bourneův odkaz
  • USA The Bourne Legacy
  • USA Untitled Jason Bourne Project
Premiéra v ČR:
9. 8. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
130 mil. USD
Tržby:
276,57 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bourneův odkaz je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bourneův odkaz


Powered byJustWatch