Drákula: Neznámá legenda

68%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Drákula sice novou Monster Univers nenastartoval,ale ani nebyl oním pověstným posledním hřebíčkem do rakve. Spousta věci zde nefunguje za co může hlavně nedotažený scénář,ALE stále je to zábavná blbina s dobrým Evansem v hlavním roli. Pokud si dal Drákula nějaké vyšší cíle než bavit,tak u mne v tomto případě neuspěl. Pokud chtěl jen bavit,tak jsem rozhodně pro!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Překvapivě dobré. Hollywoodsky zpracovaný příběh Vlada ještě před tím, než se stal Drákulou. Pěkné "upíří" efekty i bojové scény, vše postavené na rodinném příběhu Vlada. Není to žádné umělecké dílo, ale film mě zkrátka bavil a tak hodnotím tento "polokýč" poměrně vysoko.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fain nápad podat tenhle zajímavý příběh zrovna tímhle způsobem. Charismatickému Vladovi člověk prostě fandit musí, ale ta tuna béčkových digitálních s.aček dojem dost kazí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Pěkně vizuálně natočené. Jen to mohlo být trochu krvavější.
  • efektní vizuál
M3lios
M3lios
9 140 bodů
4
Dracula Zrod Legendy je celkom obstojným originom k jednému z najznámejších vrahov literárneho sveta - Vlada Na....teda ,Draculu. Film sám o sebe nie je zlý a veľmi rýchlo vám tých 90 minút ubehne ,ale celková zrýchlenosť príbehu je iritujúca a neumožní vám vcítiť sa do dejiska a postáv , je nepriehľadná a film na kolená často zráža aj fakt ,že sa bije so svojou predlohou a vytvára si svoje vlastné pravidlá. A najväčšou vadou na kráse je brutalita ,pretože tá ma vyzerať obscénne a hnusne ,ale tu vyzerá až príliš orgiisticky. Ale zlé to nebolo. Lepšie ako Snehulienka a Lovec ,lepšie ako Janko a Marienka Lovci čarodejníc ,lepšie ako Ja Frankenstien ,ale cez nadpriemer sa nedostane. Známka: C ...Je to jednoducho film ,pri ktorom zabijete čas a ak ho dávaju v telke tak ho aj poriadne prediskutujete vďaka reklamným pauzám ,ale po pár dňoch od videnia vám už vyfučí z hlavy a dobrovoľne sa asi k nemu nevrátite....takže objektívne 3* ,subjektívne dve...Musím ,ale uznať ,že som bol prekvapený ,keď som zistil koľko postáv vo filme umrelo....Na 90 minút celkom dosť...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Co jsem čekal, to jsem dostal. Možná bych uvítal více akce, ale na druhou stranu ta omáčka kolem nebyla úplně zbytečná. Musím uznal, že stokrát omílané téma umět natočit aby se to líbilo asi není tak jednoduchý a tvůrcům se to teda povedlo. Prostě Dracula jak ho neznáme. Závěr filmu mě docela překvapil, ale nebudu spojlovat :-) Soundtrack je taky slyšet, nic nevýrazného, hlavně finále graduje. 75%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Těšil jsem se na film, který konečně vylíčí Vlada jako válečníka a ne tak, jak ho zná většina lidí z dnešních přehnaných příběhů o Drákulovi. Hlavní postava sice byla víc Vlad, než Drákula, ale to bylo asi tak všechno co se mi líbilo, jinak celkový film nebyl moc povedený. Na mě tam bylo až moc keců a málo akce. Možná by tomu prospěl drsnější rating, protože tohle byl docela čajíček.
  • Absence krve.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Velmi dobrý námět a myšlenka odvyprávět Drákulův origin bohužel dost naráží na tvůrce s malými koulemi, kteří se neodvážili film nařezat trochu hororovější atmosférou. Když přijmu jejich základní premisu, totiž že Drákula byl původně čestný Mirek Dušín a milující sympaťák (nevinné lidi vlastně narážel na kůly proto, aby zachránil mnoho dalších v okolí :-), který se stal tím, čím se stal ze zoufalství a pod tíhou okolností, tak bych očekával především nějaký hlubší pohled na jeho přechod k temné straně síly a pozvolný duševní úpadek v důsledku sílícího upírství, což se zde bohužel nekonalo. Vláďa zůstal sympaťákem až do konce a po krvi žíznící monstrum se z něj pravděpodobně stane až v dalším díle, který nevznikne. Je to celkem škoda, poněvadž rozehrané to nebylo vůbec špatně. Takhle ovšem alternativní Drákula zůstává vězet někde na půli cesty a zcela neuspokojí nikoho.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
5
Značně rozpolcený příběh. Je zde pár okamžiků, které mají potenciál, ale obvykle končí v prapodivné rozplizlosti. Drama spočívá ve volbě prostředků, je možné se spojit s temnou silou, aby bylo dosaženo dobra? A kolik je možné v takovém případě obětovat? Nahozená témata však nejsou nijak rozpracovaná, ale naopak se míchají se scénami, kde je všechno jedno. Upírské běsnění v tureckých řadách je pak na úrovni méně než průměrného béčka.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Žádná bomba, ale relativně snesitelná jednohubka. Na budování nějakého hororového universa ale dost slabý start. Dracula se stále ještě nedočkal svého důstojného filmového zpracování, ačkoliv si ho bere do huby kde kdo...