Star Trek: Do temnoty

81%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Star Trek: Do Temnoty je ještě o chloupek vydařenější, než první novodobý díl ( 2009 ). Po úvodním seznámení nastává mise do teritoria Klingonů a vše nabere ten správný spád. Opět slušná akce, děj i efekty. Druhý díl nezklamal. Když už se ze mě nestla fanoušek seriálu, tak umírněným fanouškem celovečerních Star Treků klidně budu :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Až na přemrštěnou stopáž tak typickou pro filmy poslední doby stejně dynamická jízda jako minule. Jen zmizel ten pocit příjemného překvapení a svěžesti, už je to jen naplnění očekávání. Ta se bohužel nedaří překonat v žádném ohledu i proto, že byla zkrátka příliš vysoko. Abrams už si je navíc moc jistý sám sebou a jako by ztratil potřebu hledat něco nového - udělal tedy prostě přesně to, co se dalo čekat, zopakoval naleštěnou, ale vyprázdněnou bromanci, kde se leda ptáme, kdy už si kluci přestanou něco nalhávat a dají si tu pusu. Nic proti tomu. Většinu filmu jsem si užil jako málokterý blockbuster poslední doby, ale ve svojí spokojenosti jsem vlastně zklamaný. Nerad bych, kdyby se stal Abrams druhým Spielbergem a své filmy dělal podle parametrů dokonale, ale v podstatě nezajímavě dřív, než je nezbytně nutné. (3D filmu nesvědčí - zvlášť v detailech obličejů - a občas rozšířený formát je zbytečný, protože přidané okraje většinou vyplňuje tmavý vesmír, přesto jde nepochybně o IMAX záležitost.) 70 %
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Po druhém zhlédnutí jdu do plných. Připomíná mi to Bruckheimerem produkované filmy z konce 90tých let, které jsou zábavné, ikdyž je vidíte během víkendu pětkrát. 9.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nadupaná akce, která je na plátně IMAX naprosto jedinečná. J. J. Abrams na rozdíl od kolegů u Marvelu chápe, jak se tento druh filmů má točit. Je to zábavné a přitom ne banální a herci jsou také fajn.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Kvalitní akce, efekty i děj. Závěrečná akce kvalitní avšak nepřekvapivá.
  • Hudba
  • Akce
  • Děj
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
v porovnani s restartom serie je to mierne preslapovanie na mieste, kde abrams dejovo vsadil na uspokojenie fanusikov povodnej posadky. opat vynikajuce vykony vsetkych zucastnenych (hlavne pine je spravne cocky, ale nikdy otravny) i ked skoda ze vacsina posadky (okrem hlavneho tria) ma viac menej len take camea. abrams reziruje s istotou, ale tento krat nedokazal dodat stavu akcnym scenam, ktorych je tu celkom dost ale nijako extra sa mi do pamati nevryli. cumberbatch je ako nejednoznacny zaporak vynikajuci, ale abrams a jeho scenaristicki team si mohli odpustit to tupe finale...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Pro mě jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, který mě ani v nejmenším nezklamal. Po skvělé jedničce nám J. J. Abrams vytřel zrak ještě lepším pokračováním. Benedict Cumberbatch byl naprosto vynikající, hodně dlouho jsem neviděl lepšího záporáka.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Máme tady pokračování, famózní pokračování a k famózně sympatické posádce se přidává i pořádný záporák, Benedict Cumberbatch je prostě skvělý herec, který vás přesvědčí v jakékoli roli co dostane pod ruce. Pokračování Star Treku neubírá na tempu.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Po prvním dílu, který nám představil nové tváře původní kirkovské posádky a skvěle rozehrál nový příběh, mi tohle připadalo poněkud vlažnější. Jistě byl dobrý nápad oživit opět postavu zlotřilého Khana (a že je tedy s tváří Cumberbatche opravdu démonický), ovšem vzhledem k tomu, že druhý celovečerní Star Trek - Khanův hněv osobně považuji za zřejmě nejlepší film s původními herci, mám dojem, že tady se k tomu kromě výborných efektů a spousty nových, dosud jen fantazií fanoušků tušených pohledů na vesmírnou loď Enterprise, zas tolik nepřidalo. Děj by klidně slušel dvěm či třem navazujícím seriálovým epizodám a vykreslení vztahů Spock-Kirk a Spock-Uhura působilo spíš jak vystřižené z nějaké průměrné fanfiction (místy jsem už fakt musela doufat, že se z toho nestane Spock-Kirk slash). Ostatně pořád ještě nemám jasno v tom, jestli se mi ten lidštější Spock zamlouvá anebo ne. Každopádně jsem ale moc ráda, že se v točení Star trek filmů pokračuje, a doufám, že se ještě dlouho pokračovat bude.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Už se mi ten model plný akcí, válek, řežeb nějak přežil. Dobře natočené a vlastně ti absolutní hrdinové už jsou všude, každý je pořád nějak výjimečný, maxi schopnosti, maxi problémy, maxi řežby, maxi katastrofy, a v jiném sále pak zase maxi Marvel versus maxi DC. Pro mne je řešení zajít do jiného sálu a zajít na zejímavý scénář.