Fighter

77%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Dávám 75% a to jen skrz vynikajícího Balea s Wahlbergem. David O. Russell to natočil s přehledem,ale z jeho snímků mám vždy pocit,že vše je dělané tak,aby si zajistil úspěch u poroty a následného Oscara. To nic nemění na tom,že scénář nabízí kvalitní sociální drama.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Příběh dvou bratrů boxérů mě dvakrát nenadchl. Jejich dobré herecké výkony snímek trošku pozvedly, ale přesto si myslím, že film zapadne do šedého moře průměrnosti. Nic extra, prostě taková rodinná bojové show s předvídatelným scénářem. Dobré - 60%..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dobře natočené drama o tom, jak se parta lidí s Christianem Balem v čele snaží vyhrát Oscara. Jinak bohužel dost nudné, neobjevné a prázdné...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Fighter mě napevno ujistil v tom, že letošní Oscarová sezóna je vážně poněkud chudší. Social Network a King´s Speech si asi podělí hlavní ceny a bude to jen dobře, protože tady Fighter vyniká vlastně pouze výtečným Balem, jehož postava je to nejzajímavější na celém snímku a herec samotný opravdu vypadá jako někdo, kdo si prošel drogovým peklem . Tahle nominace je určitě na místě - otázkou trochu zůstavá u takové Amy Adams, potažmo Melisse Leo, kterým přiletěla pozvánka na slavnostní večer za...hlasité hádání??? 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
The Fighter je výborně natočený film. Od začátku má slušné tempo a herci hrají na horní hranici svých možností. Svůj prostor si uhájí i dámy Amy Adams a Melissa Leo, které se v konkurenci a převážně v mužském žánru rozhodně neztratí. Je to zásluhou především Russelovy režie, která není těžkopádná a vynucená, jak bývá u tohoto druhů zvykem, kdy se z diváků ždímají emoce za cenu maximálního ponižování zúčastněných aktérů a laciných videoklipových sekvencí. I tady dojde ke konci k nezbytnému patosu a monolozích o outsiderství, ale vše je v mezích předchozí podívané. V tomto filmu zkrátka nic nevybočuje, není v něm žádná výrazná scéna, kterou si budou všichni pamatovat, ani žádný vyložený přehmat. Zkrátka je to přesně tak, jak by to mělo být.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Je to sice jen lehčí nadprůměr, ale O.Russell tu zodpovědnost nakonec docela ustál. Asi se od toho filmu čekalo trochu více, už jen vzhledem k tomu, jak pilně se herci na své role připravovali, ale kdo čeká od všeho zázraky, měl by rychle vychladnout. Fighter má totiž svou sílu a kvalitu, ne takovou jako Million Dollar Baby nebo Wrestler, ale jako drama dle skutečného příběhu je to z pohledu režie a hlavně psychologie postav zvládnuto na jedničku. A cokoli špatného zase srovnal jednak výborný Wahlberg, který se opravdu vyždímal a předvedl se v tom nejlepším možném světle, a především vyhublý Bale, jehož herecký projev je rok od roku působivější. Snímek, na který se asi rychle zapomene, ale sem tam by si malou přpomínku určitě zasloužil..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dalsi prirastok do rodiny boxerskych filmov... fighter sa spolieha na pribeh podla skutocnych udalosti boxera mickeyho warda, ktory russell podava civilnym stylom a zamierava sa na rodine vztahy medzi mickeym, jeho bratom dickom ktory mohol byt dobrym boxerom ale radsej si zvolil cestu drog a ich matkou ktora je ich manazerom. jednoznacnym dovodom si fightera pozret je christian bale ktory opat zhodil nejake to kilo aby nam priblizil presvedcivy obraz cloveka na cracku, nastastie wahlberg podava o dost lepsi vykon ako v max paynevi a happeningu. slusny oscarovy potencial ale nic z coho by sa clovek posadil na zadok.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Výborné životopisné drama z prostředí boxerského ringu, kde se nebojuje pouze v ringu, ale také v nelehkých osobních životech hlavních postav. Mark Wahlberg a Christian Bale byl opravdu dobrý tah.
Cettlovka
5 032 bodů
9.5
Celkem slušný filmek. Líbí se mi prostředí děje(ulice jedné městské čtvrti, kde se lidé dobře znají). Samotný box ve filmu není to nejdůležitější, ale jsou to rodinné vztahy, silné pouto matka - syn, které není jednoduché zpřetrhat. Ve filmu mi trochu vadily sestry hlavních představitelů - staré panny sedící neustále vedle sebe jak slepice na bidle :-)
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Hodně silnej příběh. Mohl bejt hvězda. Mohl bejt někdo. Mohl bejt bohatej a za vodou. Místo toho začal kouřit crack a snažil se svoje nenaplňený sny přelít na svého bráchu. Dicky Ward vyměnil kariéru profesionálního boxera za drogy. Od té doby se utápí ve slepé naději že z něj bude jednou šampion a svoje ambice si promítá v bratrovi Mickym. Toho začne trénovat a přivede ho na start cesty. Na jejímž konci se má z Mickyho stát šampion velterovy váhy. Sen prakticky nereálný. Ale Dicky se ho nehodlá vzdát. V hlavní roli naprosto exceluje Christian Bale jako vyhublá feťácká troska.