Sociální síť

81%
Sociální síť
Na podzim roku 2003 si Mark Zuckerberg, který má za sebou Harvard je géniem v oblasti počítačového programování, sedá k počítači a horečně začíná pracovat na nové myšlence. To, co v návalu blogování a programování začíná v jeho pracovně, se brzy stane globální sociální sítí a revolucí v komunikaci. Za pouhých šest let a s 500 milióny přátel se Mark Zuckerberg stává nejmladším miliardářem v historii… ale tomuto podnikateli způsobuje úspěch jak osobní, tak právní komplikace. Od režiséra Davida Finchera a scénáristy Aarona Sorkina pochází The Social Network, film, který dokazuje, že k 500 miliónům přátel se nedostanete, aniž byste si udělali pár nepřátel. Film produkuje Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca a Ceán Chaffin a je podle knihy od Bena Mezricha jménem „The Accidental Billionaires“.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Životopisný snímky to je moje. Myslím,že ani není potřeba vyjadřovat se k samotným událostem,které jsou ve snímku zachyceni. Všichni víme Jak Zuckerberg vydrbal se svými partnery a založil tak fenomenální Facebook. Scénáře se ujal člověk nejpovolanější - Aaron Sorkin. On je prostě génius na sociální dramata. Fincher to však celé dokázal velmi precizně zpracovat a snímek má díky tomu spád a slušivé tempo. Naprostá spokojenost.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Oscarový film Davida Finchera (scénář podle knihy Bena Mezricha The Accidental Billionaires) má výstižný podtitul: Nemůžeš získat 500 milionů přátel bez toho, aby sis udělal pár nepřátel; v české distribuci (mj. Nova Cinema) uveden pod názvem Sociální síť. V roce 2003 se devatenáctiletý student Harvardu Mark Zuckerberg (skvělý Jesse Eisenberg) rozešel s přítelkyní Ericou (scénáristická, resp. literární fikce). Kopačky nevydýchal, na svůj blog dal nejdřív pár urážlivých poznámek o své bývalce a na školní web pod názvem kampusu Facemash natáhl fotky holek z koleje a zařídil, aby se dalo hlasovat o jejich atraktivitě. První online sociální síť se jmenuje Thefacebook; objevují se první investoři, první večírky, první vydělané peníze, první konflikty ... I když se řada zúčastněných včetně Zuckerberga proti své filmové "tváři" ohradila (fabule filmu i knihy je vyprávěna víceméně z pohledu vyhozeného spoluzakladatele FB Eduarda Saverina), biografie fenoménu je zachycena s udivující autenticitou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
V době vzniku filmu byl Facebook naprostý fenomén, stejně jako Mark Zuckerberg a přidávalo se milióny lidé denně. I já jsem kolem toho roku teprve začal s FB koketovat. O to větší muselo byt pro neznalé děni kolem FB zajímavé a mnohdy překvapivé. Do rukou to vzal pan režisér a tak to nemohlo špatně dopadnout.

Dodatečné informace

Původní název:
The Social Network (více)
  • Sociální síť
  • USA The Social Network
  • USA Život online
  • USA Социальная сеть
Premiéra v ČR:
4. 11. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
13+
Čeština:
Sociální síť je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch