Rango

75%
Rango
Než si začal říkat Rango a vybájil si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, obýval chameleon v havajské košili prostorné terárium. Nic mu v něm nechybělo, snad kromě trochy akce. Té si začne naplno užívat, když se nešťastnou náhodou ocitne uprostřed vyprahlé pouště, kde si na něm málem pochutná hladový jestřáb. A aby napětí nebylo málo, jeho další kroky vedou do města jménem Prach, v němž visí obyvatelům kolty proklatě nízko. Ve zdejší nálevně si chameleón vymyslí jméno Rango a pár hrdinských historek, čehož vzápětí lituje. Od zoufalých domorodců totiž obratem dostane šerifskou hvězdu a hromadu úkolů, mezi nimi i nalezení zdroje pitné vody a odstranění zdejších i přespolních zabijáků. Na Rangovi teď bude, zda neuvážené hrdinské kecy přetaví v činy, nebo zda zahodí hvězdu, kolty a stetsona, navlékne havajskou košili a uteče zpátky do civilizace.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Rangova nejsilnější stránka je úchvatná animace,která o parník předběhla konkurenci. Velmi vyspělý animák,který dokáže pobavit celou rodinu. Verbinski do filmu klasicky nacpal hromadu zajímavých nápadů a během pár minut se odehraje tolik věcí,že by to jinde vystačilo na celý film. Zajímavé postavy,úžasné prostředí a hlavně je to western. Takže 80%.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Westernový animák s chameleonem v hlavní roli a se zápletkou kolem vody (která, jak je zřejmé, je důležitá pro město zvířat i lidí). Ctí zákony westernu i v tom, že hlavní hrdina o sobě pochybuje a hrdinou se stane teprve v průběhu děje. Pobavily charaktery zvířat a animace jejich pohybů. Stojí za to slyšet originální dabing (Ranga mluví Johnny Depp).
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Tenhle animák stavím ve svém osobním žebříčku hodně vysoko. Animovaný western, který má hlavu a patu, nenudí.. ba naopak.. baví a má spád. Perfektní animace, spousta zábavných i akčních scén, skvělý hlavní hrdina a sovy pějící mexické songy dokonale trefují situaci. Opravdu moc pěkný animovaný kousek.

Dodatečné informace

Původní název:
Rango (více)
  • USA Rango
  • USA Untitled Gore Verbinski Animated Project
Premiéra v ČR:
10. 3. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Rango je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch