Rango

75%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Rangova nejsilnější stránka je úchvatná animace,která o parník předběhla konkurenci. Velmi vyspělý animák,který dokáže pobavit celou rodinu. Verbinski do filmu klasicky nacpal hromadu zajímavých nápadů a během pár minut se odehraje tolik věcí,že by to jinde vystačilo na celý film. Zajímavé postavy,úžasné prostředí a hlavně je to western. Takže 80%.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Westernový animák s chameleonem v hlavní roli a se zápletkou kolem vody (která, jak je zřejmé, je důležitá pro město zvířat i lidí). Ctí zákony westernu i v tom, že hlavní hrdina o sobě pochybuje a hrdinou se stane teprve v průběhu děje. Pobavily charaktery zvířat a animace jejich pohybů. Stojí za to slyšet originální dabing (Ranga mluví Johnny Depp).
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Tenhle animák stavím ve svém osobním žebříčku hodně vysoko. Animovaný western, který má hlavu a patu, nenudí.. ba naopak.. baví a má spád. Perfektní animace, spousta zábavných i akčních scén, skvělý hlavní hrdina a sovy pějící mexické songy dokonale trefují situaci. Opravdu moc pěkný animovaný kousek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Být Pixarem, bál bych se. Velmi bych se bál.Rango je chytrá pocta klasikám, má úžasný humor, skvělé herci v původním znění. Navíc dokonalou animaci opět o něco posouvající hranici. Představuje bez přehánění krok kupředu pro CGI animáky, hlavně co se přístupu týče, kterému přeji úspěch alespoň v tom, že si ho jeho diváci najdou. 90%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Výborný animák, který krom toho že je neskutečně zábavný, zvládá být zároveň i jedním z nejzajímavějších westernů poslední dekády. Napoprvé to ještě za čistých 5 není, ikdyž si o to Rango za ten výborný dabing (samozřejmě originál), kameru a famózní soundtrack hodně nahlas říká...(napodruhé je to bez debat za 5).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tak trochu víc zklamání. Očekával jsem rozhodně více legrace a gagů. Jako příběh to byl sice pěkný, přátelství mezi tou havětí dojemné, ale i přes to, to nedosahuje vyššího hodnocení.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
7
Kdysi jsem už Ranga viděl, ale bohužel v době, kdy Shrek 3 byl dobrej film a aktuální řada Simpsonových byla vrcholem seriálové tvorby (hříchy mládí), a tehdy se mi příběh o chameleonovi nelíbil... Ale asi jsem na to musel pořád myslet, že jsem možná Rangovi ukřivdil a dal jsem mu druhou šanci. A vyplatilo se!.. Gore Verbinski potvrzuje, že má štěstí, že toho Johnnyho Deppa dokáže uvrtat pomalu do všeho. A přestože tohle není nic, na co bych musel v jejich životopisem poukazovat, tak Johnnyho první animovaná štace je pozoruhodná. Smyslem úspěchu je ta neuvěřitelně ikonická Deppova herecká figura, kterou si tvůrci přenesli i do samotného Rangova vystupování.. A teda i když si myslím, že příběhově nepřichází snímek s ničím novým a v závěru je zase šablonovitý až hanba, tak mám tyhle žánrový ódy rád. Až nakonec místy připomíná takřka existenční výjevy, kdy si postava uvědomuje, že "nikdo nemůže opustit svůj příběh" je tak moc meta až to v podstatě meta vůbec není. Přestože několikrát slintám blahem, jakou poklonu to kultovním westernovkám skládá (i třeba tím jak skvělý hudební doprovod Zimmer vymyslel), tak vcelku tomu chybí ještě něco navíc. Reference a dávka dospělejších témat mě sice potěšily, ale pořád je to smutně upjaté. A teda takovýto styl animace mi taktéž není dvakrát po chuti. Inu, je to mnohonásobně zajímavější než si pamatuji, ale v každém žánrovém poohlédnutí radši sáhnu po klasice. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Neskrývané nadšení. Po vizuální stránce dechberoucí a po herecké famózní. Rodinný film cílící na dospělé publikum v tak krásném hávu, že člověk musí jen nevěřícně hledět, co se mu to před očima vytváří za nádherný poutavý svět. A prý že je western mrtvý žánr.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Naprostá špička mezi animáky!! Rozhodně tohle neni animák pro děti ale spíše pro dospělé. Zvuk je naprosto skvělej a to grafický zpracování je úžasný!! Prostě jeden z nejlepších animáků co kdy byl natočen! Kam se hrabe nějaký toy story! Oproti Rangovi je toy story totální sračka!
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Rango je skvělý film, hlavně díky tomu, že je to takový jiný animovaný film. Zkrátka jako by to nebylo zaměřené čistě na dětské publikum ale více na ty dospělejší.. Johnny Depp tady předvedl skvělý dabing a dodal tomu šmrnc.