Na hraně temnoty

63%
Na hraně temnoty
Plakát traileru

Thomas Craven je zkušený detektiv z oddělení vražd bostonské policie a svobodný otec. A tak když je u dveří jejich domu zavražděna jeho jediná dcera, čtyřiadvacetiletá Emma, všichni předpokládají, že cílem měl být on. Thomas však brzy zjišťuje, že je všechno jinak, a vydává se po stopách tajného života své dcery, aby vypátral jejího vraha. Thriller plný emocí zavede Thomase v podání Mela Gibsona až do prostředí politiky a velkého byznysu.

 




Recenze: Na hraně temnoty

Kinobox.cz
50%

Jediný, komu se z šedi průměru povedlo vystoupit je Ray Winstone. Jeho nejednoznačný hráč je v partii mdlých lží a intrik vyloženým osvěžením. Winstone si svého blazeovaného chameleona užívá každým coulem, perfektně oholen v límečku vychutnává víno ze sklenice na veřejné lavičce a vzpomíná na literární moudrosti.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na hraně temnoty je tak trochu na hraně zklamání. Chápu, že věk zastavit nejde a tak čekat vysloveně akční jatka aka Payback nelze, ale v tom případě do Gibsonovy role měli obsadit někoho krapet schopnějšího a ne dědulu, který střídá zmatený psí kukuč s nasraným výrazem...PS. Winstone - ten byl prostě úžasný. A kdykoli se objevil na plátně byl z toho o třídu lepší film. Škoda, že nedostal víc prostoru (anebo rovnou Gibsonovu roli) 5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tak Mel už na takovéto rošťačiny nemá,
  • Mel Gibson
  • děj
  • tempo
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Takže pokud bych tento snímek měl brát jako comeback Mela GIbsona, tak jednu hvězdu ještě uberu, protože jde o velice průměrný thriller, který těží jen z toho, že si opravdu hraje na comeback Mela Gibsona. Ovšem v rámci žánru thriller jde o solidní "oldschool" thriller, který má nevýhodu v tom, že své trumfy vytasí hned v úvodu a proudem času ztrácí dech. Zápletka samotná mi přišla místy i směšná, kdyby pod filmem byl rok tak 1990, tak by šlo rozhodně o parádní podívanou, ale teď mi to přišlo spíše trapné. Čekal jsem něco mnohem jiného, takže jsem byl velmi zklamán. Sorry Mele.

Dodatečné informace

Původní název:
Edge of Darkness (více)
  • Velká Británie Na hraně temnoty
  • Velká Británie Edge of Darkness
Premiéra v ČR:
18. 2. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
80 mil. USD
Tržby:
81,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na hraně temnoty je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění