300: Vzestup říše

66%
300: Vzestup říše
Plakát traileru

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300”, se přesouvá na nové bojiště - na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Ve filmu „300: Vzestup říše” čelí Themistokles masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva.




Recenze: 300: Vzestup říše

Kinobox.cz
50%

Vzestup říše nakonec působí tak trochu jako remake původního filmu. A jak už to tak s remaky bývá, jde o slabší verzi. Pánové nejsou tentokrát zdaleka tak impozantní (Řekové logicky nemají fyzičku Sparťanů), bitvy na moři se po chvíli okoukají a hlavní hrdina na to prostě nemá. Chlapský film nakonec táhne žena.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
No řekl bych,že to bylo o něco horší než Bitva u Thermopyl,ale furt se jedná o kvalitní podívanou ve které se furt něco děje. Jediné co bych vytkl byly ty bitvy na moři,které po chvilce začaly mírně nudit a působily stereotypně. Jinak jsem nadmíru spokojený jak s obsazením,tak s dějem. Klidně bych si dal ještě jedno pokračování.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Pokračování epické ságy a opět podle komiksu Franka Millera tentokrát pod názvem ´Xerxes´. Vizuální dokonalost, neutuchající válečná vřava tentokrát na hladině oceánu a atmosféra hustá, že by se dala krájet. Když se to však porovná s předchozím snímkem ´300: Bitva u Thermopyl´, jedná se o zcela jiný vizuální obraz. A je to dobře. Nikdo tak nemůže režiséra Noama Murrovu obvinit z vykrádání Zacka Snydera. Ani Noam Murro však nic neponechal náhodě, a zrežíroval akci, nemající do této chvíle obdoby. Využitím CGI efektů se vytvořilo mnoho prostoru na vytvoření scén, které by jinak po technické stránce nebyli možné uskutečnit. Hladina oceánu je prostě hladina oceánu. Snímek svou podstatou opět zavěsil laťku hodně vysoko.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Nuda k uzoufání, ač rozhodně ne tak technicky trapné, jak jsem čekal. V podstatě na úrovni Snyderovy třístovky, jež měla tu výhodu, že to nebylo tak strašně okoukané. Jinak typická dvojka podle šablony jak z osmdesátých let. Bezradnost, kde hledat alespoň minimální ozvláštnění, byla místy legrační.


Dodatečné informace

Původní název:
300: Rise of an Empire (více)
  • USA 300: Vzestup říše
  • USA 300: Rise of an Empire
  • USA 300 2
  • USA 300: A Ascensão de um Império
  • USA 300: I anodos tis aftokratorias
  • USA 300: Impeeriumi sünd
  • USA 300: Възходът на Империята
  • USA Untitled 300 Sequel
Premiéra v ČR:
6. 3. 2014
Distributor:
Warner Bros.
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
110 mil. USD
Tržby:
337,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
300: Vzestup říše je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce 300: Vzestup říše


Podobné


Powered byJustWatch