Hezké vstávání

68%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Celé to vlastně stojí hlavně na Rachel McAdams, která skoro nesleze ze záběru (někdy už je ale celkem otravná) a Fordovým dokonalým mrzoutem, který umí úžasné omelety a whisky pije zásadně pouze plnoleté...Jinak příběh nenabízí vůbec nic nového a jede podle staré známé šablony od začátku do konce, od většího průseru to tedy zachraňují místy víc než solidní hlášky...5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hezké vstávání je přesně ten druh filmu, na který si může zajít kluk s holkou do kina, stejně jako dvě kamarádky nebo matka s dcerou a každý si v něm něco najde. Nejde o žádnou převratnou záležitost v žánru, ale o solidní limonádu, která se dá vidět opakovaně. Pobavilo a skutečně opakovaně jsem to viděl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nebudu psát o tom, jak je Rachel McAdams úžasná, protože v mém případě už by to bylo stejně zbytečné jako dávat makeup na její krásnou tvář. Ale přesto mě až zaráží fakt, jakým suverénním způsobem odšéfovalo tohle roztomilé děvče celý film, kde vedle ní válí i nestárnoucí Diane Keaton, tradičně spolehlivý Jeff Goldblum a bourák Harrison Ford ve své zřejmě nejlepší roli od dob Uprchlíka. Hlavně posledně jmenovaný představuje v tandemu s vitální Rachel tu hlavní hybnou sílu, která činí tuhle skvělou komedii s lehce provařeným příběhem natolik energickou, živelnou, veskrze upřímnou a generačně více než vstřícnou. A navíc s humorem, který nejen svou inteligencí hravě strčí do kapsy i celou tvorbu Jimma Carreyho (a to mám toho kluka fakt rád).. Jenom ten scénář je trochu moc hrr, delší stopáž by byla tentokráte určitě správnou volbou - už kvůli tomu, že by divák mohl strávit další cenné minuty v přítomnosti toho krásného, laskavého úsměvu (vy víte o kom mluvím)..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
harrison ford po dlhej dobe neposoby trapne a hlaskuje ako o zivot, zvysok obsadenia je prilis nevyrazny (co je skoda hlavne u diane keaton a goldbluma), rachel mcadams neurazy ale ze by ste jej nejako fandili to nehrozy... z tohto nametu sa dalo vyuzit o dost viac...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
No mě se tenhle film líbil, ba dá se říci, že zdaleka překonal očekávání. Diane Keatonová, Harrison Ford a Jeff Goldblum předvádějí nadstandardní herectví a Rachel McAdamsová jim rozhodně nedělá jen "podržtašku". Zkrátka herecké obsazení na úrovni. Jeden, dva přiblblé fórky se taky najdou, ale film se jinak doopravdy ubírá velmi vtipnou cestou k tomu jak zaujmout diváka. Samozřejmě i zde se najdou přeslazené části, ale nebylo to nijak přehnané a moc mi to nevadilo. Mitchell režíruje s přehledem. Prostředí atraktivní i když pro mě neznámé. Zkrátka 80 % úplně s přehledem. Vřele doporučuji.
avenis
avenis
8 137 bodů
7
Asi tak uprostřed filmu, to jsem se smála nahlas. Matt Malloy s tatérem u svého pozadí a směs všemožných crazzy nápadů k pozvednutí sledovanosti… Ale ten zbytek nic moc. Rachel je hezká ženská, ale křečovité máchání rukama a uzlování nohama je už fakt přehnané. Diane bere kdejakou trapnost a s afektovaností to taky umí roztočit. No a Harrison, ten v podstatě nehraje. Možná se někdy podívám znovu, ale musím být připravená na tu otravnou ukecanost Jitky Ježkové. (19.4.2021)
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Průměrná komedie s krásnou Rachel McAdams. Je jedna věc kterou asi nepoberu. Proč mají takovéhle průměrné komedie 1hod a 40min+ ? Je to škoda. Zkrátit tyhle filmy by se tvůrcům vyplatilo. Být to kratší o15,20 min přemýšlel bych o 4*. Ne že by Hezké vstávání byl dlouhý, utahaný film, ale vtěsnat zábavu do kratší stopáže by zanechalo určitě lepší dojem.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Velmi svěží, vtipná, atraktivní a hluchých míst prostá komedie z přitažlivého prostředí televize, jež mi dokáže zvednout náladu, kdykoli si ji pustím i přestože ji znám už nazpaměť. A i když prkennost pana Forda byla trochu přehnaná, patřilo to k charakteru jeho postavy stejně jako naspeedovaná užvaněnost hlavní hrdinky. Jenže na to všechno se dá snadno zapomenout, kdykoli se na scéně objeví moje milovaná stálice Diane Keaton. Její výkon drží integritu filmu pohromadě a hláška:"Minulý týden jsem musela použít slova rektální a vláčný v jedné větě." se mi navždy vryla do srdce. Z myšlenkového hlediska - pokud je vůbec nutné nějaké hledat - tu máme ideu, že dobrý kolektiv udělá zázraky a červivé jablko dokáže všechno úsilí snadno zhatit. A i když to zní jako superklišé, funguje to na každém kroku kdekoli kolem vás. Marně hledám na tomto filmu nějaká negativa. Možná proto, že žádná nemá. Tak super!
karlik4801
1 942 bodů
9
Skvěle padnoucí komedie. Hezky vypadá, hezky působí. To co se odehrává v životě Becky je dobrý nápad pro ztvárnění. O vtipnost tu není nouze, opravdu jsem se bavil celou dobu stopáže. A nejvíce role sedla role Harrisonovi Fordovi, byl uvěřitelný a od chvíle co jsem Hezké vstávání viděl si myslím, že je takový i doopravdy.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9.5
Docela vtipná ukázka toho jak se člověk může změnit.