Karate Kid

63%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 749 bodů
4
Kde pak... :) kde ty loňské sněhy jsou.. Jackie Chan.. proč ne, do těchto filmů prostě patří. Mladý klaďas v pohodě, ale jeho postava mě moc nezaujala. Dvě hodiny koukaní na dětské karate mě opravdu moc nebavilo a marně jsem hledal motivaci dívat se až do konce.. nakonec to vyšlo, ale film ve mě nezanechal kladný dojem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
V podstatě nemám problém s přesunutím děje do Číny, ani že se místo karate učí "Malý Dre" kung-fu. Jackie samozřejmě potěšil (ikdyž škoda, že nedostal větší prostor v bojových scénách - bylo by to rozhodně oživení..) Oživení proto, že snímek má monstrózní stopáž, která je opravdu šílená na film o dětech, které dělaj něco jako kung-fu, a kde se toho vlastně ani moc neděje....PS - pochvala pro casting. Ten malý nesympatický číňan vypadal jak 13ti letý Bolo Yeung. Záporák jak má být ;-) 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Proboha proč vznikl tento film? Co vám udělal pan Miagi a Danielsan? Film mého dětství, na který jsem chodil do kina, včetně dalších pokračování a co, že bylo už dávno po světové premiéře. Vždy jsem se rád na Okinawu podíval. Jenže tohle? Tohle nezachrání ani Jackie Chan. Bezkrevná hovadina. No way, přátelé.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Už je to tak, slabší než jsem předpokládal. Nápady už docházejí, tak se přetáčí staré filmy do modernější podoby a ve většině případu jde o slabotu. Překousnul jse že se ve filmu oběvují lidé různých barev pleti aby nedošlo k rasistickým rozbrojům, taky ještě snesu že Jackie stál v ústraní (to mě mrzelo, jelikož jsem se na něj těšil), ale dostal mě ten protekční spratek (nemýt slavného fotra, tak se snad nikde neobjeví). Počátek byl hodně pomalý v rozjezdu a tak trochu nudný, pak se to zdálo být rozjetější a bitky by ušly. Kdyby jich nebylo tak málo.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
9
Přesně jeden z těch filmů, které beru jako guilty pleasure. Je mi jasný, že to není dokonalý, že to je má docela dlouhý tempo a Jadena Smithe, který tu má řadu divných momentů a může v průběhu i štvát. ALE já tohle viděl v 10 letech v kině a tou dobou jsem taky dělal karate a kumite byla srdcovka. Byl to pro mě takový první malinko dospělejší snímek, jakože už nešlo o animák nebo nějakou fantasy. Za mě super zábava, která se snaží jít na ruku tak nějak všem a přesto jde o docela elitářský projekt. Nikdy nezapomenu, jak se mnou tehdy v sále cloumali emoce, jak jsem závěr dojel vlastně s otevřenou hubou... Celá ta značka má svůj fuck-up, že nějaká rychlokvaška vydrdí toho, kdo maká celý život. Ale ten film je hodně černobílej, abych mu na konci prostě fandil. Jakou chemii spolu má Jackie Chan (pro nějž je tohle bohužel zatím poslední film, který stojí za řeč) a Jaden Smith (jasně celý mu to koupil tatík, zas*aný elitář!), to je prostě paráda! Miluji ty trénikový úseky, s jakými myšlenkami s to hraje, že tvůrci mají snahu dát tomu nějaký vyšší princip (čímž řadu lidí asi naštvou).. Finálový turnaj je trešnička na dortu, která baví jako málo co! V závěrečné dojemné satisfakční scéně už mě vždycky mají! Nikdy nechci sequel, takhle to je dokonale celistvý a uzavřený arch. /viděno v kině/ 90%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Teda jestli se někde na světě děti takhle řežou, ve sportovních kláních, no tak pak nevím, kde končí brutus...jinak tisíckrát dokola ta samá písnička, jak během pár dní se staneš mistrem světa, když nic neumíš. Pro děti asi OK, pro dospělé oko velký, ale opravdu velký průměr filmařiny, nápadů a konvencí.
kubas369
4 086 bodů
6
Zbytečně dlouhé a važné, Jaden Smith naprosto mimo mísu, za to ale výborný Jackie Chan.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
6.5
Tak za prvé, tento film není o karate, ale o kung fu, což je docela velký rozdíl. Nicméně rvačky byly reálně vypadající a zajímavé. Herecké výkony také ušly, nevím, jak by byl film úspěšný bez Jackieho Chana. Ta dětská brutalita mi někdy lezla na nervy a poslední souboj se řadil k nemožným.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
7.5
Úder, kterým Dre vyhrál, byl famózní.