Odnikud někam

64%
Odnikud někam
Plakát traileru

Určitě jste o něm četli v bulváru. Hollywoodské zlatíčko Johnny (Stephen Dorff) bydlí v proslulém hollywoodském hotelu Chateau Marmont. Jeho okolí brázdí v nadupaném Ferrari, a když je zrovna doma, bývá tam s ním dostatek krásných dívek nebo uklidňujících prášků, které mu pomáhají tenhle sladký život zvládnout. Z ničeho nic se jednoho dne přede dveřmi jeho apartmá objeví jedenáctiletá dcera Cleo (Elle Fanning), jediný úspěch jeho jinak velmi nevydařeného manželství. Jejich setkání donutí Johnnyho, aby se ohlédl za svým dosavadním životem a upřímně si odpověděl na otázku, ke které dříve či později dospěje každý. Nešel jsem náhodou po špatné životní cestě?
Celý film se natáčel přímo v proslulém, losangeleském hotelu Chateau Marmont. Nad prací se znovu sešly režisérka a scenáristka Sofia Coppola (Ztraceno v překladu, Smrt panen, Marie Antoinetta), střihačka Sarah Flack a filmová architektka Anne Ross, které spolu poprvé spolupracovaly na oscarovém snímku Ztraceno v překladu.
Všichni, kdo byli k natáčení přizváni, pochopili, že budou součástí výjimečného filmu, který se bude lišit od všeho, co doposud dělali. Představitel hlavní role Stephen Dorff říká: “Po třiceti filmech jsem dostal roli, která je jako dar. Odnikud někam je výjimečný snímek – poetický, okouzlující a plně v Sofiině stylu”. Odnikud někam získalo v roce 2010 cenu Zlatý lev pro nejlepší film na benátském filmového festivalu. (oficiální text distributora)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nesmírně vysilující film. Přitom vše podstatné bylo řečeno už ve Ztraceno v překladu. Můžu v tom hledat hloubku, ale taky si můžu jít udělat večeři.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film se nakonec nesetkal ani přes vítězství v Benátkách s plným přijetím od kritiky a už vůbec ne od diváků. Přesto by byla škoda ho zatracovat, protože Odnikud někam není nepodařený nebo hloupý film rozmazleného hollywoodského fracka a obsahuje řadu komických scén. Samozřejmě, že má své mouchy a jednoznačně vyžaduje určitou specifickou náladu diváka, ale je to dobrý film.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
pravdepodobne len 10 strankovy scenar a opat pocitovy film od sofie. tento raz som si uzil travenie casu a poflakovanie sa s hlavnymi postavami o dost viac ako pri lost in translation (ale uricte tomu budem musiet dat druhu sancu, lebo ked som to videl bol som unaveny) i vdaka pohodovemu stephenovy dorffovy a vynikajucej elle fanning. na to ze sa cely film skoro vobec nic extra zvlastne nestalo vobec som sa s nimi nenudil, ale pochybujem ze si to v najblizsej dobe pozrem znova...


Dodatečné informace

Původní název:
Somewhere (více)
  • Itálie Odnikud někam
  • Itálie Somewhere
Premiéra v ČR:
14. 4. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Itálie, Japonsko, Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
14,79 mil. USD (celosvětově)