Expendables: Postradatelní

76%

Komentáře a recenze 74

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Splněný sen všech akčních fanoušků. Sly se rozhodl vrátit zpět na vrchol a tak vdechl život téhle partě. Film zdobí hlavně vynikající akce a právě množství známých tváři. Ty ač jich je hodně - vědí přesně co mají hrát a jejich prostor před kamerou je využitý na 100%. Z filmu jde cítit ta atmosféra let minulých kdy se tihle hrdinové ještě jako mladíci rvali se všemi možnými záporáky.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Tolik hvězd akčních filmů v jednom snímku a takový "propadák". S tímto obsazením to mohla být daleko větší bomba. Netvrdím, že je to katastrofa, ale moje očekávání to bohužel nesplnilo. Jak se říká, všeho moc škodí. Ale je to koukatelný akční snímek - 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Stallone a spol sice slušně hláškují, ale v tomhle s nimi asi žádná letošní týmovka vůbec neztrácí a osobně jsem se asi bavil víc i u Losers nebo nedávných Predators...Sly sice splnil sen mnoha fanouškům (nejen scénou v kostele), ale oproti poslednímu Rambovi je tohle prostě krok zpátky. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Mě by jenom zajímalo, kdy že ten film Stallone vlastně napsal, protože tohle je fakt jak z roku 1986. Na druhou stranu to celé slušně funguje. herci vědí přesně, co dělají a zejména Statham a starý dobrý Sly to celé táhnou. O.K. jednohubka.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Teda klobouk dolu, tolik lidí jsem za hodinu a půl asi ještě umřít neviděl. Stallone je očividně stále ve skvělé formě, s příběhem se opravdu nemaže a jen servíruje divákovi množství té nejkvalitnější, nejbrutálnější a efektně výborně zvládnuté akce. Ta je tu navíc obsažena v tak zběsilém tempu, že každý Expendables rád odpustí jednoduchý děj a nějaké ty další slabiny, kterých ale moc není. Sly dal dohromady skvělou partu herců, která se na place výborně doplňuje, trousí jednu hlášku za druhou a celá armáda nepřátel pro ni nepředstavuje žádný problém. V malé roli pak potěší i akční ikony Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis, jejichž společná scéna patří k tomu nejzábavnějšímu z celého snímku. Návrat legendy mohl těžko dopadnout lépe a už se těším na další setkání.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Jediné co na tomto filmu potěší je, že se stále něco děje a divák se nemůže nudit. Ačkoli zde pořád někdo běhá a střílí, vrhá nože, dává rány pěstmi, mi chvilkama připadal klišovitě. Cítil jsem jakýsi závan osmdesátkových filmů. V podstatě v něm není nic, co by nás překvapilo. Úžas v nás má vyvolávat vizuální stránka, ale to už tu hodněkrát bylo a v dokonalejším podání. Vyjímkou je hvězdné obsazení a můj oblíbenec Arnie a dobrá narážka na jeho postavení v politice. Výtku mám jen k nápadně digitální krvi a střelbě Slyho z devítky, jako by střílel ze samopalu a otřesné roztřepané kameře při soubojích. Je to jen dobře natočený akční film, né však super dílo.
  • Obsazení
  • Akce
  • Tempo
  • Nostalgie 80's filmů
  • Kamera
  • Nápadné digitální efekty
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Sly to na stará kolena dokázal. Obvolal všechny své známé z akčních filmů a ukecal je do tohohle skvostu. A i přes všechnu tu digitální krev splnil sen tolika lidem, mně nevyjímaje.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
milostny dopis fanusikom akcnych 80 rokov... skoda slabsej rezie slya (aspon pocas akcnych scen) kde sa striha o krk ako vo filme michaela baya, mat to na starosti mctiernan alebo harlin tak by islo o orgasmicku pecku!
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
Vystavět film na tomto složení hlavních herců je funkční koncept, kterej se neztratí a najde si cílovku (fanoušci akčních filmů oněch hvězd). Film je však nejfunkčnější v momentech, kdy spolu postavy jenom tak kecaj. Stallone tomu totiž jako režisér moc nedal a celý film má proto velmi nízkou formální úroveň. Technické zpracování je zlé na mnoho úrovních (střih, kamera, nasvícení...) a nejvíc to jde znát právě na akci, která by měla být současně druhým hlavním pilířem filmu. Akci nikdy nelze příliš ošulit a vyjít z toho dobře. Zběsilé střihy maskují neexistující choreografii i špatnou kameru. Posledních 35 minut trvá akční sekvence, která pro mě byla nekoukatelná už ve třinácti. To říkám jako člověk, kterej má ale jinak akční filmy velmi rád. Druhý díl je však dobrý.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Sly Stallone plní na stará kolena přání všech fanoušků osmdesátek a po Rockym a Rambovi přináší poslední dárek – týmovku snů. No, snů, upřímně, všichni bychom rádi viděli v hlavních rolích trojlístek z kostela. Ale doba se změnila a musíme brát to, co se nabízí. A v rámci možností Sly volil dobře. Statham připomíná neurotickou frenetičnost Cranku, Li si pohodově vychutnává lehce komicky posunutou postavičku „půl chlapa“, Lundgren po letech není k smíchu, Crews baví tím svým lehce vyšinutým stylem mluvení a nejméně výrazný článek Couture alespoň stojí za pár dalších hlášek. A Sly je prostě Sly (na svůj věk vypadá neuvěřitelně cool), typický hrdina, který si drží morální kodex i v záplavě očividné digitální krve (tady Postradatelní oproti poslednímu Rambovi nejvíce ztrácí). Příběh není překvapivě až taková tupost, jak by se čekalo (možná je to i škoda). I tak je ale jisté, že ten film vznikl pouze proto, aby si jedna generace mohla nostalgicky v kině zavzpomínat. Pro někoho málo, pro mě potencionální srdcovka. P.S. Scéna v kostele je maximálně využitá – kultovní status zaručen.