Přestupný rok

60%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Podle irské tradice smí žena požádat muže o ruku pouze v určitý den a to ještě navíc pouze jednou za čtyři roky. Ano, jedná se tzv. o přestupný rok. A toho chce využít hrdinka příběhu Anna, která se kvůli tomu rozhodne cestovat za svým přítelem do irského Dublinu, který se nějak k ničemu nemá. A tento snímek právě pojednává o tom, co během té cesty všechno zažije. Žánrově obsahuje vše podstatné. O divoké komediální dobrodružství však v žádném případě nejde i když námět k tomu evokuje. Přívětivé dobrodružství odlehčené lehkou úsměvností a romantickou atmosférou celé cesty až k samotnému finále, které, hlavně mužské diváky, kteří u toho vydrží, vůbec nepřekvapí. Nepřísluší se prozrazovat jak to nakonec celé dopadne, ale určitě nejeden chlap utrousí poznámku: "Ano, to je typická ženská." No nic. Snímek je po divácké stránce osvěžující. Atmosféricky se drží pohody a nenáročnosti, což mnohé divačky jistojistě ocení. K tomu krásná irská krajina a nebylo by v podstatě co vytknout. Jenomže bohužel je. Příběh není nijak originální, tudíž je každý scéna ve svém smyslu ohromně předvídatelná. Některé mají co do činění až s neobvyklou trapností, ale zase je fakt, že záleží na úhlu pohledu. Postavy postrádají tu správnou emoční hloubku, takže se snad nikomu nedostane patřičné dávky sympatií. Je to zkratka snímek, který až svou přílišnou jednoduchostí nenadchne, ale svou příjemnou odpočinkovou náturou hlavně divačky potěší.
Mikik4444
3 899 bodů
10
Příjemný romantický a úsměvný film z krásného prostředí s příjemnou a mou favoritkou Amy Adams mě velice potěšil a určitě ho nevidím naposledy. Doporučuji těm kterým se líbí romantické hezké filmy.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Sice je to plné klišé a předvídatelných momentů, ale jako romantická komedie to funguje. Příjemné a úsměvné. Navíc, proto asi dávám vyšší hodnocení než ostatní, se mi líbilo Irsko.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
6
Díky ukázkám člověk věděl, jak příběh dopadne, ale i přesto se dalo na to dívat. Film plný klišé a předvídatelných scén, ale i tak jako romantická komedie funguje. Příjemný a oddychový snímek.
Kick077
Kick077
596 bodů
7.5
Povedená oddechová komedie u které se člověk poměrně často zasměje.
sisisi
sisisi
441 bodů
9
Moc hezký film u kterého jsem se poměrně dost nasmála. Ve dvojici ideální film.
sek
427 bodů
5.5
Scenárista ze začátku trpí a není moc nápaditý, to když složitě dostává hrdiny do situací, ve kterých je potřebuje mít, nakonec to ale nezanechá zdaleka tak špatný dojem. Co nezachrání Irsko a irská muzika, s tím pomůže charisma představitelů hlavních rolí.
nejtik
nejtik
43 bodů
10
mě osobně se ten film líbil.Takový super odecháček.