Green Lantern

53%
Green Lantern
Plakát traileru

Ve světě stejně rozlehlém jako tajemném existuje už postaletí malá skupina mocných. Ochránci míru a práva. Říkají si Sbor Zelené lucerny. Je to bratrstvo bojovníků, kteří přísahali udržovat mezigalaktický řád a pořádek. Každý ze členů Zelené lucerny má prsten, který mu dává superschopnosti. Když nový nepřítel Parallax hrozí, že zničí rovnováhu sil, je jejich osud a osud Země v rukou nejmladšího člena, prvního člověka, který byl vybrán: Hala Jordana.
Hal je nadaný, arogantní testovací pilot, ale Zelené lucerny nemají pro lidi příliš respektu, protože nikdy dříve nevyužili moc prstenu. Hal je ale očividně chybějícím článkem skládanky. Vedle svého odhodlání a silné vůle má Hal něco, co žádný člen Zelených luceren nemůže mít: lidskost. Navíc ho podporuje jeho druhá pilotka a zároveň dětská láska Carol Ferris (Blake Lively). Pokud se Hal naučí rychle ovládat své schopnosti a najde odvahu překonat svůj strach, může dokázat, že není jen klíčem k poražení Parallaxe, ale stane se největším ze všech Zelených luceren.




Recenze: Green Lantern

Kinobox.cz
55%

Kdo doufá ve vyvážení akčními scénami, i na toho čeká zklamání. Snímek je většinu času neakční a z celé stopáže se zhruba pouhých 15 minut děje něco svižnější.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Green Lantern Corps. Mezigalaktická policejní síla s nadpozemskými schopnostmi, které získávají pomocí prstenu. A jedním takovým členem se stane pozemšťan. Komiks ze stáje DC je cílený spíše pro děti a stejně tak je i pojatý celovečerní film, který ve víru nejrůznějších komiksových snímků pro starší bohužel neměl šanci uspět. Green Lantern je oproti jiným superhrdinům skutečně hodně dětinský, hlavně co se týče jednoduchosti a fantazie. Ne, snímek jako takový není natočený nijak špatně. Naopak. Při porovnání je ve všem pojat jako leckterý animovaný film. Jenomže právě v tom je ten problém. Komiksoví fanoušci jsou již konkurenčním Marvelem vychovaní do daleko tvrdší akce, který tady prostě není. Snímek je první, tedy zákonitě pojednává o původu superhrdiny, takže stejně jako u ostatních se plně představuje hlavní protagonista, jak se ke všemu dostal, tím nový svět a spousta vedlejších postav. Takže se dozvíme jakými schopnostmi všichni v Green Lantern Corps oplývají, což hodně vyvolá vzpomínku na snímek ´Maska´ (1994). Stačí porovnat schopnosti v získávání nejrůznějších věcí. Příběh o udržování míru a spravedlnosti pro zachování mezigalaktického pořádku je tedy pro starší diváky značně nevýrazný, zato pro děti by nemusel být zase až tak špatný. Napětí je slabé, drastické či brutální scény nejsou vůbec, sem tam nějaká roztomilá postavička a legrácky známé už z animovaných grotesek. CGI efekty a animace úchvatná a přesně podle komiksové předlohy. Snímek je prostě skvělý, jen se stal dospělými diváky nepochopený.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Předigitalizovaná nuda, která přitom svého rozpočtu nedokáže využít. Triky rutinu nijak neobohacují, jen ji obalují pozlátkem. A to opravdu nestačí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Úchvatné triky (už jen tohle je důvod proč film vidět), hláškující Reynolds a křehká Lively jsou hlavními důvody proč se na Lanterna výborně kouká. Celý film navíc díky Campbelově režii velice svižně odsejpá, takže ty 2 hoďky nakonec nejsou vůbec špatnou časovou investicí...7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Green Lantern (více)
  • USA Green Lantern
Premiéra v ČR:
18. 8. 2011
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
219,85 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Green Lantern je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch