Tintinova dobrodružství

74%
Tintinova dobrodružství
Příběh filmu, inspirovaného po celém světě oblíbenými příhodami knižního a komiksového hrdiny Tintina belgického autora, publikujícího pod pseudonymem Hergé, sleduje osudy výjimečně zvídavého mladého reportéra Tintina a jeho věrného psího společníka Filuty. Ti společně narazí na model lodi, který v sobě ukrývá nebezpečné tajemství. Tintin, který je nevědomky vtažen do samého středu několik set let staré záhady, se ocitá na mušce Ivana Ivanoviče Sacharina, ďábelského padoucha, který je přesvědčen, že Tintin ukradl vzácný poklad, spojovaný se zákeřným pirátem zvaným Rudý Rackham. V doprovodu svého psa Filuty, starého mořského vlka kapitána Haddocka a dvojice nešikovných detektivů Kadlece a Tkadlece procestuje Tintin křížem krážem celý svět ve snaze dostat se jako první na místo posledního odpočinku lodi Jednorožec, vraku, který by ve svém nitru mohl skrývat klíč k obrovskému bohatství...a také prastarou kletbu.



Recenze: Tintinova dobrodružství

Kinobox.cz
80%

...jsem toho názoru, že Tintin získal opravdu reprezentativní snímek a mladším generacím nemohl být představen atraktivněji. Je to akční, trojrozměrné a je to zábava.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Na Tintinových dobrodružstvích jsem jako malý kluk vyrůstal,takže je pro mne tento celovečerní animovaný snímek splněným snem a návratem zpět do dětských letech. Režie se chopil ten nejpovolanější chlápek v Hollywoodu a díky tomu vznikl opravdu kvalitní příběh plný napětí,zábavy a dobrodružství. Když k tomu přidáte úžasnou vizuální stránku,tak nemohu jinak hodnotit než 80%.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Na tomto snímku oceňuji zejména dokonalou animaci. Každý pohyb vlasu na Tintinovi je bezchybný. Mimika postav dokonalá. Příběh ovšem jen mírně nadprůměrný. Celkový dojem z filmu dobrý. Je to takové klasické Tintinovo dobrodružství. Dobrá podívaná pro malé i dospělé. 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Spielberg umí pořád ohromit, proto je Tintin fakt skvělá podívaná. Technicky jde navíc skoro určitě o nejpokročilejší film (že tu pokročilost nevyužívá tak dobře jako Avatar, je věc jiná). Neseděly mi humor (neustále opakování vtipů na jeden motiv) ani mdlá, typická Willimsova hudba, ale oboje se dá svést na záměrnou nostalgii a tak trochu brakovost. Kvalit Indyho "staré trilogie" ale Tintin rozhodně nedosahuje, jen ji připomíná. Má to stačit? Asi musí, protože nástupce je v nedohlednu. Měl bych se ještě přiznat, že jsem ze začátku moc nevěřil animaci - rozpohybovaná ale vypadá dobře (i když nechápu, proč je někdo vyveden realisticky a jiný naopak silně stylizovaně). Rozhodně zajít a rozhodně do kina! Jen nečekat zázrak - ten se nekoná. Možná proto, že při vší té náročné technice a očividné velkoprodukci už jen těžko můžeme uvěřit v nějakou upřímnost, která je k tomuhle přístupu (záměrné brakovosti) asi nutná, jinak působí výsledek strašně chtěně.


Dodatečné informace

Původní název:
The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (více)
  • Nový Zéland Tintinova dobrodružství
  • Nový Zéland The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn
  • Nový Zéland De avonturen van Kuifje - Het geheim van de Eenhoorn
  • Nový Zéland Las aventuras de Tintín - El secreto del unicornio
  • Nový Zéland Oi peripeteies tou Tintin
  • Nový Zéland Tintim e o Segredo do Licorne
Premiéra v ČR:
27. 10. 2011
Distributor:
Falcon
Země původu:
Nový Zéland, Belgie, USA, Nový Zéland
Čeština:
Tintinova dobrodružství je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch