Věc: Počátek

65%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Absence praktických efektů z toho dělá hodně nepraktický film.
ballrog
ballrog
21 454 bodů
9
Výborný sci-fi, výbornej horror, v rámci žánru ukázkový napojení na původní snímek, fajn namíchný herci (původně mluvící seveřani nikdy nezklamou). Pro mě zajímavej i příběh, triky potom přesně takový, jaký maji v roce výroby bejt, a pokud něco někde ujelo, potom si toho bez opakování stejně nikdo nevšimne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Když si vezmu jak dopadají remaky kultovních vyvražďovaček, tak The Thing je velice slušná pocta 80.kové legendě. Sice nemá Kurta Russella - toho mi ale dost připomínál Joel Edgerton a i ta atmosféra na mě nepůsobila tak jako u staršího bratříčka, ale i přesto se tady našlo pár scén, které opravdu stojí za to. A ten úplný závěr byl hodně povedený...6/10
lamps
lamps
15 150 bodů
5
Neoriginální, nepůvodní a neuvěřitelně strohý prequel, který sice potěší návratem do mrazivého prostředí a detailním rozvinutím dějové koncepce s hlubokou úctou k legendární jedničce, ale jako samostatné filmové/hororové dílo za moc nestojí. Carpenter měl po ruce přesvědčivé charaktery a v rámci žánru psychologicky výjimečný scénář, díky němuž byla všechna ta hrůza a deprese ještě zabalena do unikátního survival dramatu. Heijningen má nevýrazné postavy, a navíc je jich tolik, že sotva stačíme k některé opravdu přilnout, a scénář představuje divokou přehlídku lehce předigitalizovaného monstra a kupu klišé typických pro moderní blockbusterové sci-fi horory. První Věc měla dokonalou atmosféru izolace a beznaděje a dokázala děsit i pomocí jednoduchých, leč superchytrých příběhových motivů (zkoumání odebrané krve nažhaveným drátem), zde taková inovace a vlastní nápad zoufale schází a každý příchod monstra, jakkoli vizuálně působivého, není ani zdaleka tak sugestivním způsobem šokující, aby nás skutečně znepokojil. A konečně, originál disponoval geniálním soundtrackem, jehož zásluhou tuhla krev v žilách, zatímco následovník se chlubí stejně průměrnou hudbou jako velká většina jeho žánrových vrstevníků.... Není to propadák, pokud coby fanoušci Věci oceníme to nostalgické Heijningenovo pomrkávání do minulosti, respektive budoucnosti, vyvrcholené v parádních závěrečných titulcích, ale už vzhledem k zápletce to mělo zkrátka dopadnout mnohem lépe..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Návaznost perfektní. ''Věc'' se objevuje až příliš často a právě proto zde odpadl ten mrazivý strach a obavy z neznámého. Styl se drží hranice původního filmu a nevybočuje do žádné divoké akce. A to je jen dobře. Sice ta správná atmosféra originálu zde není, za to je tu vizuál v moderním kabátku dobře vykreslen.
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
0
Jelikož to má špatný scénář, tak film postrádá atmosféru, napětí i postavy, které by si divák mohl oblíbit. Masky i dnes působí lépe než tohle CGI. Tenhle film nemá žádnou estetickou hodnotu. Prázdná podívaná. Námět je dobry, ale zbytek ho jen znehodnocuje, protoze film jinak neni vubec zajimavy a prizivuje se tak na necem, co hodnotu ma. Pochcat.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Je z toho cítit ohromná úcta k originálu. Režisér Matthijs van Heijningen Jr. a scenárista Eric Heisserer nejspíš hodněkrát viděli Carpenterovu Věc, protože v řadě detailů (myšleno v pozitivním slova smyslu) Věc: Počátek kultovní originál připomíná. Bohužel jsou tu méně zajímavé postavy, slabší finále a čas od času zbytečně digitální "mimozemský hnus". V podstatě jsem ale spokojený. Pokud bylo smyslem projektu složit poctu originálu a natočit důstojný prequel, v zásadě se to povedlo. Věc: Počátek není bez chyb, ale je to pořád o několik tříd lepší, než bývá v současné americké hororové produkci zvykem.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Prequel vynikajícího filmu Věc (1982). Původní snímek nastavil laťku skutečně velmi vysoko a tento film za ním v ničem nezaostává. Sice se pochopitelně původnímu filmu nemůže rovnat, ale zdatně mu sekunduje a nedělá žádnou ostudu. Po shlédnutí originálu jsem měl na tento film vysoké požadavky a kupodivu jsem se dočkal příjemného překvapení. Skvělé dějové zvraty. Vynikající příběh který přesně sedí na dějově přímo navazující Věc Johna Carpentera. Pokud se vám původní film líbil. Určitě se podívejte i na tento. Kde zjistíte co se vlastně stalo v Norským táboře.
kubas369
4 086 bodů
6
Původní Think jsem neviděl takže jsem vůbec netušil do čeho jdu ale stejně jsem byl zklamanej bylo to sice nezkutečně hnusný monstrum ale bohužel to postrádalo nějaký to napětí nebo gradaci herci sice umírají efektně ale vlastně nic nehrají jen umírají. Pár zajímavých nápadů nemůže zakrýt fakt že je to vlastně jen bečko, který zřejmě těží z prvního filmu.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Film vcelku navazuje na uspěch jedničky ale nic moc je to prakticky to samé.