Chata v horách

69%
Chata v horách

Päť priateľov sa vyberie na víkend do opustenej chaty v horách a stanú sa im samé zlé veci... Ak si myslíte, že tento príbeh už poznáte, zamyslite sa ešte raz. Fanúšikmi obdivovaní Joss Whedon a Drew Goddard nakrútili film Chata v horách, uletený horor, ktorý prevracia žáner naruby. Goddard vysvetľuje: „Na jednej strane Chata funguje ako klasický horor. Je to ten typ filmu, pri ktorom si dáte pukance a pevne držíte svoje dievča za ruku, zatiaľ čo sa dívate, ako päť tínedžerov vyráža do lesa, kde sa im prihodí niečo strašné. Ale je to aj naša verzia tohto typu filmov. Čo znamená, že veci budú šialenejšie, než očakávate. Uvidíte, čo ste ešte nikdy nevideli. A neveriacky budete sledovať miesta, ktoré vám v tomto filme ukážeme. Ale bude to sranda. Aj krvavá a strašidelná, ale predovšetkým zábavná.“ (Art Film Fest)




Recenze: Chata v horách

Kinobox.cz
80%

Jde o podobně nečekanou bombu, jakou byl (v rámci áčkové produkce) na loňském ročníku festivalu Scott Pilgrim - drzá, svěží, odvážná a hlavně zábavná podívaná, jež vás bude překvapovat od začátku do konce.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Vlastně ani nejsem překvapený jak se tento film vyvíjel,protože za scénářem stojí mistr svého řemesla Joss Whedon. Ze začátku se snímek tváří velmi nevině a pokouší se nám nabídnou naivní příběh s klasickou vyvražďovačkou,ale dlouho mu to nevydrží,protože co nastane potom je opravdové originální maso. Chata v horách,tak dokáže šokovat a udržet diváka v napětí. Ten pocit,že nevím co se stane jsem si doslova užíval.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zajímavě zpracovaný horor, který jsem ještě schopen pojmout. Některé horory s nadpřirozenem viz V zajetí démonů ve mě totiž vyvolávají hodně nepříjemné pocity :) Horor plný nadpřirozených bytostí, pár lekaček a nadstavba je rituál mající zachránit svět. ok
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Po druhém zhlédnutí dávám pětku. Tohle prostě je nejlepší možný způsob, jakým můžou Američané přispěk k hororu. Zábavné, uvědomělé a nacpané popkulturou. Největší pop-hororová pecka od prvního Vřískotu.

Dodatečné informace

Původní název:
The Cabin in the Woods (více)
  • USA Chata v horách
  • USA The Cabin in the Woods
  • USA Chata v lesích
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
71,04 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Chata v horách je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch