Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

66%
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Plakát traileru

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. V tom mu zavolá jeho osudová žena Ava a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu.




Recenze: Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

Kinobox.cz
50%

Druhý díl ctí nastavená pravidla, svěží hravost se ale vytratila. Zůstal nuceně působící produkt, který si oblíbí jen nejskalnější příznivci prvního dílu. A to je rozhodně škoda.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil je v mých očích úspěšné pokračovaní vynikajícího prvního dílu. Postavy jsou opět skvěle napsané - hlavně Brolin válí.Tohle pokračování je v podstatě to samé jako první díl,ale ten měl alespoň tu výhody,že jeho zpracování bylo neotřelé a novátorské s čímž už druhý díl pracovat nemůže. Bohužel jsme také na dvojku čekaly až příliš dlouho což se i podepsalo na celkové kvalitě a přijetí diváků.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
Druhé zastavení v temném městečku Sin City.   Další temný příběh, kde si nikdo není   ničím jistý. Tak jaký je? Především jiný,   než ten předchozí. Když se Robert Rodriguez   rozhodl Sin City natočit, posbíral ty nejlepší   a nejakčnější epizodky z různých příběhů   a pospojoval je k sobě. A tak vzniklo   fenomenální dílo, jaké tu ještě nebylo. Pro   tento snímek už použil pouze jeden jediný   komiksový příběh upravený pro film s daleko   větším důrazem na děj. Mnohé to tak zřejmě   zklame, ale rozhodně se nejedná o slabší   počin. Za scénářem opět stojí samotný autor   původního komiksu Frank Miller, takže se vše   jeví podle jeho představ. Robert už to jen   natočil úplně stejným stylem jako minule. Že   je snímek více thrillerový než akční není   vůbec na škodu. Alespoň se neopakuje či   dokonce nevykrádá sám sebe. Dalším rozdílem   je daleko větší sešlost hereckých hvězd.   Nevím jestli to není na škodu, ale podle mě by   spíše prospělo daleko více neznámých   tváří. To už však je věc názoru. Po   obrazové stránce se stejně jako minule   přísně drží původních komiksových okýnek,   což dává výsledku dojem, jakoby samotný   komiks najednou obživl. Ne, je to výborný film   stejně jako ten minulý, jen žánrově krapet   volnější.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ano, Evě Green to sekne. Nevím vlastně o nikom, kdo by dneska zvládnul femme fatale se stejnou samozřejmostí. Jinak tu ale není nic. Ne že by toho bylo výrazně míň než před deseti lety, jenže to bylo to nic alespoň neokoukané (a zpětně se tak trochu ukazuje, že Rodriguez tenkrát nebyl vizionář, jen náhodou nudil něčím, čím ještě nikdy nikdo nenudil). Nejsem naštvaný, protože jsem nečekal nic jiného. A nedá se říct, že by šlo o nezvládnutý film. Rozhodně je ale zbytečný. Něco jako Tři bratři. Ehm...


Dodatečné informace

Původní název:
Sin City: A Dame to Kill For (více)
  • USA Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
  • USA Sin City: A Dame to Kill For
  • USA Sin City 2
  • USA Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí
Premiéra v ČR:
4. 9. 2014
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
39,41 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil