Vřískot 4

67%
Vřískot 4

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí.




Recenze: Vřískot 4

Kinobox.cz
85%

Důstojný návrat hororové legendy, která ve velkém válcuje veškerou současnou žánrovou konkurenci. Nikoli revoluce, ale evoluce.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Tomuto dílu bych dal podtitul : Návrat Krále! Wes Craven se vrací ke své nejlepší sérii a opět je to podívaná na úrovni. Akce má pořádný šmrnc a s napětím se zde pracuje více než dobře. Výborná podívaná plná krve a známých tváři ve svých ikonických rolích.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Oproti druhému a třetímu dílu je tohle přeci jen lepší práce. Akční Vřískot, kde je mnoho obětí a hororových scén a méně křepčení teenagerů. Zajímavá je též hlavní záporná postava, zpracování však zůstává podobné a stále se to točí kolem milovníků hororů a jejich zvráceného řádění v masce zabijáka.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jedenáct let od uvedení třetího filmového dílu si tvůrci vzpomněli na zoufalý hororový vřískot a tímto čtvrtým filmovým volným pokračováním divákům připomněli, co je to vlastně hororové klišé. Ono ani není divu, neboť snímků opakující koncept Vřískotu vzniklo více než dost a jeden dokonce i v českých kulisách ´Bazén´ (2001). Dějově je tedy hororových fanoušků přítomno více než dost, a je až úchvatné, jaké mají v hororech znalosti. Zpočátku přirozeně nic, co by tu ještě nebylo. Ohromné mladistvé nadšení a radost ze života, která, jak už samozřejmě v rámci podžánru známe, nebude trvat dlouho. Dějová šablona je zákonitě stále stejná, avšak tentokrát je dán daleko větší důraz na dramatičnosti. I vražedné scény jsou brutálnější a rozhodně krvavější, než bylo v této sérii zvykem. Režisér Wes Craven zkrátka výrazně sešlápl plyn, čímž snímek hodně osvěžil. Takřka nekonečná závěrečná krvavá scéna je tak propracovanější v celém svém vražedném aspektu do sebemenší dokonalosti. Ano, jako celek je to jedno ohromné klišé, ale o tom je přece od samého začátku řeč. Snímek je ve svém jádru zábavnější, v lecčems vynalézavější, o něco děsivější a hlavně plně fungující. A o to šlo především.


Dodatečné informace

Původní název:
Scream 4 (více)
  • USA Vřískot 4
  • USA Scream 4
  • USA Vří4kot 4
Premiéra v ČR:
14. 4. 2011
Distributor:
Film Europe
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
97,23 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vřískot 4 je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vřískot 4


Powered byJustWatch