Panna nebo orel

69%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
4.5
Za mě obtížně koukatelný film a žánr, který opravdu nemusím. Problémy jedné teenagerky a spousta vyprsených blondýn na střední škole. Musím uznat, že Ema Stone odvedla dobrou práci a snímek nejde do trapností a nehledá humornou scénu za každou cenu. Více než za 45% to u mě i tak není.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ale tak proč ne. Příjemný film se skvělou Stone. Dějově to mohlo být promakanější, ale tak nemůžu chtít úplně všechno...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Pokud se tohle dá označit jako teenege komedie, tak je Easy A jedním z mála koukatelných příspěvků do tohohle žánru. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
anna nebo orel je ale především jedinečným hereckým sólem Emmy Stone (Zombieland) a film prostě musíte vidět v originále. Její specifický hlas a roztomilé šišlání je prostě nenapodobitelné. Film mě pobavil řadou skvělých hlášek. Neodpustím si tu, kdy Amanda Bynes říká Emmě Stone:,,Existuje vyšší síla, která tě bude soudit za tvoje obscénnosti.“ A Emma Stone odpoví:,,Tom Cruise?“ Každý z herců ve vedlejších rolích má však svojí scénu – Thomas Haden Church pobaví svým monologem o stupiditě statusů na facebooku, Malcolm McDowell svým monologem o státních školách, Lisa Kudrow hovory o sexu a největší prostor mají pochopitelně rodiče Stanley Tucci a Patricia Clarkson. Film má dokonce i jednu scénu, která má slušnou šanci zkultovnět. Panna nebo orel nevyřeší světový mír ani se nezapíše do dějin kinematografie, ale pokud jste náctiletí nebo chcete prostě jen vypnout možná by Vás mohla tahle komedie docela potěšit.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Stravitelné maximálně tak pro 13 leté holky. V životě jsem neviděl high school film o holce, která má působit tuctově, ale začne si libovat v pozornosti, tudíž o sobě opakovaně začne roznášet, že je kurva. Pak se jí to přestane líbit, takže všechny naláká na stream, kde vyřkne pravdu. Pod okno jí přijede kluk, který těm fámům nikdy nevěřil. "Hned jsem dóle" vykřikne na něj naše fejková běhna a před tím než odejde, řekne na závěr do kamery "To je Tod. Možná s ním dneska přijdu o panenství, ale hádejte... Nikomu do toho nic neni."
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Drby se šiří jako morová nákaza a v A Easy to platí dvojnásob :-), aneb co všechno může způsobit jedna nepromyšlená lež. Panna nebo orel je plný skvělých hlášek a hlavně nezapomenutelné sexy Emmy Stone, která se pomalu začíná dostávat do širšího povědomí publika a já jí to jen přeji.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Příjemná komedie o starosti jedné holky ze střední. Emma to zahrála skvěle a hrozně jí to slušelo. Příjemné překvapení.
kubas369
4 086 bodů
10
O moc chytřejší než se zdá a to mě baví. Konečně někdo vytřel ze stereotypem podlahu a ukázal nám, že vše jde i jinak.
kery-
kery-
3 671 bodů
8
Na tenhle žánr moc nejsem, nicméně včera jsem měl náladu si dát komedii a tato herečka je mi více než sympatická, tak jsem tento film zkusil..Ve výsledku spokojenost, příběh postupuje pomalu a parádně a nějaký řešení vztahů se celý film neděje, až v posledních pár minutách, takže spokojenost..
Evah
Evah
2 105 bodů
7
Docela podařená komedie z doby po roce 2000, kdy se filmy na podobný způsob točily ve velkém s podobným hereckým obsazením. Herecké výkony se mi tu dost líbily a postavy k hercům seděly. Každopádně fajn oddechovka, pokud nečekáte něco světoborného. Mladá holka si nechá zaplatit za to, že kluci smí říct, že s ní spali, bohužel se však situace vyhrotí ne úplně podle představ.