Legenda o Tarzanovi

62%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Tarzan byl tolikrát zfilmován,že už jsem se na tuhle verzi ani netěšil. O to větší překvapení nastalo po shlédnutí filmu. David Yates nám totiž nabídl úplně jiný pohled na tohohle krále opic. Příběh je zajímavý,ale v některých momentech působil zbytečně temně a depresivně. Kamera pracovala dobře a vykouzlila pěkné obrazy. Digitální triky působily hodně povedeně,ale to jsem od Davida očekával. Herci,kteří byli vybráni do filmu patří mezi špičku a jejich výkony tomu odpovídají. Za mne spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Vizuálně určitě nejhezčí Tarzan, ale příběh celkem obyčejný a až na pár opravdu vydařených scén jsem spíše bojoval s tím, abych udržel pozornost. Snímek, který rozhodně neurazí a bude časem vhodný na vyplnění odpoledního víkendového vysílacího času na komerčních televizích, tak to vidím já.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Příběh Tarzana nás přivádí do období, kdy se vrací do Afriky. Po vizuální stránce je film naprostá pecka. Takto ztvárněný Tarzan tu snad ještě nebyl. CGI využito v celé své parádě. Christoph Waltz opět v záporné roli a opět nezklamal. Ale to je asi tak vše. Děj je značně vláčný, což je na dobrodružný příběh obrovská chyba. Každé dějství příběhu je také velmi natahovaný, takže dochází v určitých chvílích ke zkratkovitosti. A tak došlo k tomu, že dobrodružný příběh je v podstatě málo dobrodružný. Svými hláškami se to sice snaží zachránit alespoň humorem postava George Washingtona Williamse, je to však velice málo. Ale 3D je ohromující, to se musí nechat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Obdivuju každého, kdo k tomuhle filmu nachází víc než jeden přívlastek (který je "nudný"). Aspoň ty triky kdyby byly lepší... Možná je trochu zajímavá (marná) snaha toho filmu vyhnout se koloniálním a genderovým klišé příběhu Tarzana, ale to nestačí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Jsem rád, že příběh nebyl tou omletou příhodou o chlapci v džungli, který potká Jane, ale že jsme o pár let později a k té základní legendě se vracíme jen v pár flashbacích. Jasně, koukat na triky někdy bolelo a taky mi dost vadil Waltz s tou svou další variací na Landu, ale jinak o moho lepší, než jsem podle hodnocení čekal.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
S takovým obsazením, slavnou předlohou a rozpočtem se snad nedá nic pokazit a ejhle, ono to jde. Skrz naskrz průměrný blockbuster, který jede doslova na půl plynu a nabídne spoustu nelogických zvratů a vyložených nesmyslů. Nechápu komu je film určen a diváci zřejmě také ne, protože komerčně to skončilo dost katastrofálně.
sabule
14 227 bodů
5.5
Již po několikáté zrežítovaná legenda o opičím muži je tentokrát dost odpočinková a dobrodružných a akčních věcí je v ní poskrovnu,jinak herecké výkony a hlavně překrásná příroda stojí za shlédnutí.Děj se ale spíše odehrává mimo divočinu a setkání Tarzane s Jane a jejími přáteli dost nudí.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Hrozně pěkná výprava která pohání celým příběhem. Všechna zvířata (především Mangani) jsou krásně udělaná. Hudba je strašně pěkná, všichni herci jsou sympatičtí (Waltz zase jede). Možná bych jenom pokáral bláznivý střih.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Legenda má zůstat legendou a ne jí pytvat v dalších pokračováních. Objektivně je ale film pozoruhodně dobrý. Kamera, vizuál a svižné tempo filmu svědčí. Menší nedokonalosti /při seskoku na rozjetý vlak z lijány se zdálo že jsou snad kilometry dlouhé/ se taky najdou.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Samuel mi tam moc nesedí, ale budiž. Každopádně krásné záběry přírody, ale příběh o ničem a na super efekty opiček už jsem zvyklý. 51%