Iron Man 2

72%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Iron man 2 je solidní pokračovaní velmi dobré jedničky. Nevyvarovalo se,ale častých chyb,které bývají u pokračování zvykem,protože když něco v prvním díle klape,tak to ve druhém vynásobíme 2 a budeme mít větší legraci,no ne? NE! Tvůrci by si to už konečně měli uvědomit. Záporák v podání Rourkea není prostě to pravé ořechové pro tento snímek a finále filmu prostě nenaplnilo mé očekávání. Byl to spíš jen digitální guláš,který stráví jen málo kdo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Slušné pokračování Iron Mana, vlastně mě to bavilo o něco více, než jednička. žádný velký úvod už není třeba a tak se divák dočká akce hned od začátku a to přesně od Marvelkovek čekám, nechci filosofické úvahy a zdlouhavé dialogy. Je to pěkná digitální akční podívaná, která tehdy hrdě nesla značku MARVEL k výšinám, ve kterých však dnes už není.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Nabubřelost Tonyho Starka je markantní, ale svojí energii musí přeci jen využít ve vypořádání se svými novými protivníky, jako jsou vládní úředníci, agent tajné organizace, zlověstný šéf firmy, a hlavně pomstychtivý Rus, který mu dá setsakramentsky zabrat. V kůži Tonyho by skutečně nechtěl být nikdo. Ale když on to v zájmu lidstva myslí tak dobře. Scénář je takový jaký je. Při jeho psaní byla stále snaha vytvořit komiksové dějové dílo v zájmu popcornové zábavy a to se podařilo. Smršť akčních scén a naprosto úžasných vizuálních efektů už jen dokonává dílo své jednoznačnosti. Robert Downey jr. ve své roli opět předvádí doslova herecký koncert. Ze snímku číší naprostá svěžest, energie a patřičný filmový zážitek. Za zmínku stojí i agenti S.H.I.E.L.D. Jejich představení před televizní sérií 'Agenti S.H.I.E.L.D. (2013-2020) se tímto ukázalo jako dobrý tah v rámci propojení marvelovského vesmíru. A na co že nás upozorňuje potitulková scéna?
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ucházející podívaná, která nezklame a neudělá radost. Poněkud prázdné, poněkud ploché, ale pár hlášek a vtipů to jistí. Přítomnost Nicka Furryho a otravných odkazů na Avengers tomu málem sebralo i tu třetí hvězdu, ale tak zlý bych na Tonyho být nemohl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jako celek slabší než jednička, ikdyž i tak by se tady dost scén vyzdvihnout dalo. Každopádně Rourke jako záporák je minimálně o třídu lepší než Bridges, stejně tak úžasný Rockwell... 6/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Sterilní je to správné slovo. Méně vtipu, horší záporák a nudnější režie než v jedničce. Highlighty filmu představují ukrutně hot Scarlet a charismatický Downey, zbytek je řemeslně kvalitní, ale absolutně zapomenutelný komiksový odvar.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Tvrdit, že je Iron Man 2 jako Temný rytíř by bylo přehnané. Celkem účelové však Iron Man 2 jde do kostí Tonyho Starka a jeho konfliktu se sebou samým. Jeho jedinou slabinou je..... že to prostě není Temný rytíř..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Podle mě byl v akčních scénkách tento film výborný ale obcházel jakési to jádro filmu a divák si užíval opravdu jen vizuální stránku. Bylo to takové nemastné, neslané. Ale... ujde to.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Narychlo splácaný pokus o výdělek a na výsledku je to dost vidět. A film stejně jako tvůrci, jako by nevěděl, co chce vlastně říct a řešit. Film ale představil Black Widow, pravděpodobně jedno z mála pozitiv filmu a ještě ji za celou ságu dal zřejmě nejlepší účes.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Tony Stark je geniální, ale zlobivý chlapec. Setkání se synem bývalého spolupracovníka Tonyho otce je velmi svěží. A Tony dostane na prdel. Mickey Rourke je nádherně "ekelhaft". Při prvním shlédnutí mě zaujalo také první zjevení Black Widow. Jediné, co mi vadí, je tak časté mluvení dvou lidí současně. (16.11.2021)